Mor Josep Bargalló, responsable de la recuperació de balls de la Festa Major de Reus

Reconegut folklorista va publicar diferents llibres

Redacció

Whatsapp
Bargalló, recollint el Tro de Festa el 1999. Foto: Web Josep Bargalló

Bargalló, recollint el Tro de Festa el 1999. Foto: Web Josep Bargalló

Josep Bargalló Badia (Reus, 1931) ha mort a l’edat de 83 anys després de tota una vida dedicada als balls tradicionals catalans. La seva àmplia trajectòria com a folklorista i prolífica carrera com autor de nombrosos llibres es va centrar, en bona part, a la seva ciutat natal i la comarca del Baix Camp. Com a reconeixement a la seva tasca va rebre el Tro de Festa el 1999 per la recuperació de balls tradicionals del Seguici Festiu de la ciutat i per la formació de joves dansaires. Entre els balls recuperats estan el Ball de Galeres, de Prim, de Valencians o el ball de Mossèn Joan de Vic.

A més a més, també va ser un dels fundadores de l’Esbart Montserrat, va ser director de l’Esbart Amics del Folklore del Bravium A.C. el 1956, director i fundador de l’Esbart Catalunya Dansa de Reus l’any 1972 o director de l’Esbart Sant Gregori de Falset el 1983.

Del seu conjunt d’abres destaquen, per exemple, la ‘Restauració de les Danses Tradicionals de Reus’ el 1992 o els diferents volums dedicats al folklore d’indrets com el Priorat, el Baix Ebre i Montsià o la comarca del Baix Camp.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También