Mor Salvador Daroca, el primer alcalde de la democràcia a les Borges

Va ser escollit en les primeres eleccions municipals de l’any 1979 per Convergència i Unió, i va ser alcalde únicament fins al 1983

01 abril 2018 19:33 | Actualizado a 10 abril 2018 10:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir diumenge 1 d’abril, als 83 anys, va morir a les Borges del Camp Salvador Daroca Ciurana, qui havia estat el primer alcalde de la democràcia a les Borges del Camp. L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol i la bandera onejarà a mitja asta a la Casa de la Vila. Salvador Daroca Ciurana va ser escollit alcalde en les primeres eleccions municipals de la democràcia l’any 1979 per Convergència i Unió, i va ser alcalde únicament per aquell mandat fins al 1983, tot i que va tornar a formar part de l’Ajuntament com a tinent d’alcalde des de 1987, primer amb Ramon Ciurana com a alcalde i, posteriorment, durant l’alcaldia de Robert Ortiga, fins al 1999, quan va deixar definitivament la política activa.

Al marge de la seva activitat política, Salvador Daroca havia estat també vinculat, des de la seva joventut, a diverses iniciatives socials, esportives i culturals de les Borges del Camp. Així va ser un dels impulsors de la creació del Poliesportiu El Garrigó; la revista la Borja, en la que ha col·laborat durant molts anys; l’associació excursionista els Isards; l’aplec sardanista o la biblioteca, entre moltes altres.

Al llarg de la seva vida, Salvador Daroca Ciurana va defensar els valors democràtics i sobiranistes, i per això, l’alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud, ha recordat que «la seva figura ha de ser exemple per a tots nosaltres d’un compromís ferm, profund i incansable amb el nostre poble i amb el nostre país». L’alcalde de les Borges del Camp,  Joaquim Calatayud, en nom del consistori, també ha expressat a la família i amics el condol de la corporació municipal per la seva pèrdua.

La cerimònia de comiat i l’enterrament tindrà lloc avui, dilluns 2 d’abril, a les 10 hores del matí a l’església de l’Assumpta de les Borges del Camp.

Comentarios
Multimedia Diari