Mor el cronista reusenc Antoni Zaragoza Mercadé

Va destacar per la seva llarga trajectòria recuperant i divulgant fotografies i episodis històrics de la capital del Baix Camp

21 enero 2019 08:31 | Actualizado a 01 febrero 2019 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest diumenge, 20 de gener, ha mort el cronista reusenc Antoni Zaragoza Mercadé, conegut popularment com «Anzame» i també com a «Duc d'Anzame», qui va destacar per la seva llarga trajectòria recuperant i divulgant fotografies i episodis històrics de la capital del Baix Camp. 

El passat mes de juny, en un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament, se li va lliurar una placa en homenatge a la importància del seu llegat fotogràfic i el seu activisme des de la premsa, entre d’altres, col·laborant en els darrers anys al Diari de Tarragona i en diversos mitjans de comunicació locals.

La seva afició al periodisme comença l’any 1969, quan Antoni Zaragoza tenia 32 anys, al Setmanari Reus i més tard al Diario Español, sempre donant fe d’esdeveniments i protagonitzant comentaris i denúncies que afectaven la vida de la ciutat i els seus veïns.

 

Com a fotògraf, va documentar amb 500 fotografies diferents llibres publicats a Reus, una cinquantena dels quals han estat publicats a través de l'Ajuntament. El seu arxiu fotogràfic ha documentat diferents exposicions i també ha participat en donacions a l'Arxiu Municipal i també al Museu de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari