Mor l'empresari i fundador del Golf Aigüesverds Antoni Quinteiro

Tenia 78 anys i també va ser fundador de l'empresa avícola sanitària Cenavisa i president del Aeroclub de Reus

19 mayo 2017 22:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El reconegut empresari i galerista a la capital del Baix Camp, Antoni Quinetiro va morir ahir als 78 anys. Fundador de l’empresa de Reus Central Avícola Sanitària (Cenavisa), va ser un dels pioners en la internacionalització, amb una presencia important en Orient Mitjà.

La seva carrera professional va estar plena d’èxits. El seu primer contacte amb el món laboral arriba després d’un procés d’oposicions per entrar al Banc Hispano-Americano, actual Santander, que supera sense problemes. No obstant, amb el pas del temps acaba per abandonar l’entitat bancària per treballar a Granja Vila, un negoci del sector de la veterinària del qual acabaria formant part de manera destacada.

Al cap d’un any de treballar per Granja Vila pren la determinació de crear el seu propi negoci el 1965 fundant, junt amb un altre soci, Cenavisa. Una empresa del sector industrial i dedicada a la investigació i desenvolupament d’especialitats farmacològiques d’ús veterinari, que de seguida es va convertir en líder de ventes a nivell nacional. Avui encara funciona, tot i que Quinteiro va vendre les seves accions i va deixar la seva gerència el 2004.

Paral·lelament a la seva carrera al capdavant de Cenavisa, i fruit de la seva passió per l’esport del golf, Quinteiro decideix encapçalar la construcció del Club de Golf Reus Aigüesverds, que es va inaugurar el 1989 i que ell mateix va presidir fins el 1995. Fundador –junt amb altres– del Club Reus Tennis Monterols, va tenir un paper destacat en la presidència del Aeroclub de Reus. No obstant, on la seva dimensió esportiva cobra major rellevància és en la navegació, com a capità de l’Equip Nacional de Vela.

En aquest sentit, Quinteiro va participar en una de les competicions de vela de creuer més important arreu del món. Es tracta de l’Admiral’s Cup, organitzada pel Royal Ocean Racing Club, on Quinteiro va competir amb el ‘Bribón III’, un veler que li va comprar al Rei,

Més enllà d’això, l’empresari també ha estat responsable de la posada en funcionament de la primera galeria d’art a Reus l’any 1973 sota el nom de Galeria Anquin’s, que avui gestiona la seva filla. La va crear amb la seva dona Maria Josep Giner i aviat es va convertir en un referent artístic de la ciutat i en un dels exponents culturals més importants del camp de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari