Mor l'expolític reusenc d'Unió Salvador Sedó

Va ser regidor del primer ajuntament democràctic de Reus i el diputat de més llarga trajectòria al Congrès, de 1986 a 2004

24 octubre 2017 09:38 | Actualizado a 24 octubre 2017 10:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'ex polític reusenc Salvador Sedó ha mort a l'edat de 81 anys. Sedó va ser un dels històrics d'Unió Democràtica de Catalunya a la capital del Baix Camp, on va desenvolupar una llarga trajectòria. Doctor en Enginyeria Industrial, va exercir com a tal en un despatx a Reus abans de dedicar-se de ple al món de la política. També va ser director de l'Escola de Formació Professional de Reus, l'antiga Escola del Treball, avui en dia l'Institut Baix Camp.

L'any 1972 va ser elegit regidor per Convergència i Unió del primer ajuntament democràctic, càrrec que va desenvolupar fins el 1982, quan va ser anomenat director general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya.

El 1986, Salvador Sedó va sortir diputat per CiU al Congrés dels Diputats de Madrid, responsabilitat que va allargar fins l'any 2004, convertint-se en el diputat de la provincia de Tarragona amb una trajectòria més llarga a Madrid. Durant aquests 18 anys, Sedó va defensar sempre el millor per a Reus, arribant a presidir la Comissió d'Indústria del Congrès, en una època molt important pel territori ja que va coincidir amb la implantació de l'AVE al Camp de Tarragona.

Un dels seus quatre fills i també polític, Salvador Sedó, recorda que "una de les coses de les quals es sentia més orgullós el meu pare durant la seva etapa com a diputat a Madrid va ser quan va participar com a ponent en l'elaboració de la Llei de Ports, l'any 1999, ja que va servir per descentralitzar les competències dels ports de Tarragona y Barcelona".

Salvador Sedó també va estar molt vincultat amb el teixit associatiu de la seva ciutat, formant part d'entitats com el Centre de Lectura, el Centre d'Amics de Reus o El Círcol. El seu funeral serà aquest dimecres, a les 16 hores, a l'església de Sant Joan.

Comentarios
Multimedia Diari