Mor mossèn Anton Roquer, més de 20 anys al capdavant del Santuari de Misericòrdia

Com a capellà va jugar un paper fonamental en l'apropament de la institució a la ciutadania. També va contribuir a fer gran la Festa Major de Reus, entre altres permeten l'entrada de l'Àliga al Santuari 

13 julio 2018 10:24 | Actualizado a 17 julio 2018 11:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mossèn Anton Roquer Hugué ha mort  aquest dijous a l'edat de 86 anys. Es tractava d'una persona molt apreciada pels reusencs, ja que com a capellà va estar durant més de 20 anys al capdavant del Santuari de Misericòrdia. Entre les seves moltes virtuts, una de les seves principals fets fou apropar la institució a la ciutadania. 

Però mossèn Roquer també va tindre una gran rellevància en la cultura de la ciutat, concretament amb la Festa Major de Reus. Segons explica al Diari, Salvador Palomar, membre de Carrutxa, “és una de les persones que va aportar el seu gra de sorra per fer la Festa Major que coneixem actualment”. El capellà va participar, en la part litúrgica, de l’edició del llibre ‘Sant Pere. Festa Major de Reus’.

Palomar també afirma que “Mossèn Roquer, com a coneixedor de la Festa, va assessorar i contribuir en la unió de la part profana amb la part religiosa”. Precisament el prevere és una de les parts que va facilitar l’accés de l’Àliga de Reus dins del Santuari de Misericòrdia per portar a terme el ball solemne.

L'enterrament serà demà dissabte a dos quarts de 10 del matí a la prioral de Sant Pere. Des de la direcció web del Santuari preguen a tots els devots una pregària en record de la seva figura.

Mossèn Anton Roquer Hugué  va néixer a l’Arboç l’any 1932. Ordenat prevere el 1963, va entrar com a vicari de la prioral de Sant Pere, just abans de ser rector de les parròquies de Cornudella del Montsant, El Morell i Falset. L’any 1995 va retornar a Reus, precisament per ser el capellà del Santuari de Misericòrdia. L’any 2011 va rebre l’homenatge de la societat de Reus al ser-li concedit el Guardó de la Ciutat per la seva tasca com a religiós i la realitzada al capdavant del Santuari. Des del Santuari van redactar un escrit el setembre de 2016 en reconeixement a la seva figura.

Comentarios
Multimedia Diari