Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mostra de 29 gravats de Fortuny dels fons del Museu de Reus al poble natal de Goya

L'exposició es podrà visitar a fuendetodos fins al 8 de gener

Whatsapp
Imatge de l´exposició dedicada als gravats de Fortuny a Fuendetodos (Saragossa) amb el director del Museu de Reus a l´esquerra. Foto: cedida

Imatge de l´exposició dedicada als gravats de Fortuny a Fuendetodos (Saragossa) amb el director del Museu de Reus a l´esquerra. Foto: cedida

La Sala Zuloaga de la vila natal del pintor Francisco de Goya, Fuendetodos (Saragossa) exposa des d’ahir una selecció de 29 gravats de Marià Fortuny i Marsal pertanyents als fons de l’Institut Municipal de Museus de Reus (IMMR).

La mostra ‘Mariano Fortuny. Aguafuertes. 1861-1874’ es pot visitar a fins al 8 de gener de 2017. L’exposició aplega l’important fons de gravats fortunians del Museu de Reus, que és un dels més complets del món, on només es coneixen 35 gravats de Fortuny. La mostra s’ha engegat per iniciativa del Consorcio Cultural Goya-Fuendetodos de la Diputació de Saragossa en col·laboració amb l’IMMR, que ha cedit els gravats perquè es puguin veure a uns metres de la casa natal de Goya. En la seva faceta de gravador Fortuny ha estat comparat sovint amb el pintor aragonès.

El director de l’IMMR Marc Ferran va explicar que «el 1870 el gran crític Théophile Gautier va definir Fortuny dient que com a gravador igualava Goya i s’aproximava a Rembrandt». «Els crítics coincideixen a situar la seva producció gravada, si no a l’altura de Goya, sí a la de Picasso i, a més malgrat la seva mort prematura, va ser un dels grans artistes de la pintura europea del segle XIX», va dir.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También