Mostra sobre arquitectura tradicional i paisatge a la Cartoixa d’Escaladei

Fins al 22 d’abril,  es pot visitar l’exposició ‘Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya’

11 febrero 2019 11:22 | Actualizado a 12 febrero 2019 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Cartoixa d’Escaladei acull, fins al 22 d’abril, l’exposició ‘Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya’, produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i coordinada per l’Institut Ramon Muntaner en col·laboració de les entitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic Immaterial. 

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant han fet possible que l’exposició arribi ara a Escaladei, un escenari patrimonial i natural perfecte per posar en valor l’arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial i tipològica. 

La mostra aborda el tema des d’una perspectiva eminentment etnològica, per a mostrar la relació home-medi-arquitectura des d’una aproximació a diferents paisatges i entorns històrics, culturals i productius rurals de Catalunya. 

 L’objectiu de la mostra és, segons els organitzadors, «aportar elements de reflexió sobre com el medi, les formes de vida, la tecnologia, les relacions socials i les maneres d’entendre el món, es combinen per donar forma i fixar l’ús dels elements arquitectònics dels nostres paisatges humanitzats», alhora que «vol plantejar elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions».

Comentarios
Multimedia Diari