Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mostra sobre arquitectura tradicional i paisatge a la Cartoixa d’Escaladei

Fins al 22 d’abril,  es pot visitar l’exposició ‘Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya’

Diari de Tarragona

Whatsapp
La Cartoixa d’Escaladei està a la Morera de Montsant. FOTO: Cedida

La Cartoixa d’Escaladei està a la Morera de Montsant. FOTO: Cedida

La Cartoixa d’Escaladei acull, fins al 22 d’abril, l’exposició ‘Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya’, produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i coordinada per l’Institut Ramon Muntaner en col·laboració de les entitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic Immaterial. 

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant han fet possible que l’exposició arribi ara a Escaladei, un escenari patrimonial i natural perfecte per posar en valor l’arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial i tipològica. 

La mostra aborda el tema des d’una perspectiva eminentment etnològica, per a mostrar la relació home-medi-arquitectura des d’una aproximació a diferents paisatges i entorns històrics, culturals i productius rurals de Catalunya. 

 L’objectiu de la mostra és, segons els organitzadors, «aportar elements de reflexió sobre com el medi, les formes de vida, la tecnologia, les relacions socials i les maneres d’entendre el món, es combinen per donar forma i fixar l’ús dels elements arquitectònics dels nostres paisatges humanitzats», alhora que «vol plantejar elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions».

Temas

Comentarios