Motivar l’alumnat a través de la robòtica i la programació

Educació. L’Institut Baix Camp de Reus participa en la Setmana Europea de la Programació  

18 octubre 2018 07:12 | Actualizado a 18 octubre 2018 07:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

’Institut Baix Camp de Reus participa des del dia 6 d’octubre a la sisena edició de la Setmana Europea de la Programació, la qual es perllongarà fins al dia 21. El projecte es tracta d’un esdeveniment promogut per la Unió Europea, i on l’Institut Baix Camp participa activament des de fa diverses edicions. Durant aquest temps, els estudiants del centre duen a terme diversos tallers formatius per introduir-se en el món de la programació i la robòtica. 

«Una de les finalitats de la iniciativa consisteix a generar una xarxa (networking) entre els diferents centres participants de tota Europa, que poden ser tant educatius com empresarials. Tot el material s’intenta publicar, compartir i geolocalitzar al web del Code Week. També detallem les diferents temàtiques emprades», explica Juan Carlos Guillén López, professor de cicles formatius a l’Institut Baix Camp des de fa 10 anys. 

L’alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) de Sistemes Microinformàtics i Xarxes realitzaran tallers d’Scratch, App Inventor, geolocalització amb HTML5 i disseny de jocs amb Python. D’altra banda, els estudiants de cicles formatius de grau superior (CFGS) de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i Web participaran en tallers de llocs web per mòbils i de JavaScript, destacant el taller on es desenvoluparà una APP amb AppIntentor que controlarà via Bluetooth uns Leds situats a un Arduino.
El temari és divers i pot estar relacionat amb els interessos dels professors i els alumnes. «Impartir aquests continguts, que s’acostumen a fer en les hores de tutoria, suposa donar a conèixer temes que potser amb el programa curricular els alumnes no descobririen en el vessant de la robòtica i la programació al centre. Per als professors, implicar haver d’actualitzar-se i ens obliga a reciclar-nos. A més, una de les finalitats principals dins aquesta setmana és incentivar els alumnes, que no han de crear res, sinó que han d’aprenendre a manipular llenguatges de forma senzilla», continua Juan Carlos Guillén López. 

Estrena de l’obra teatral ‘10 negrets’

El centre engega un altre projecte. El grup de teatre del professorat estrenarà els dies 19 i 20 d’octubre una adaptació de la famosa novel·la d’Agatha Christie, ‘10 negrets’. Aquest any, l’agrupació ha emprat una tònica diferent a l’habitual. Han triat la intriga en comptes de la comèdia. 

Aquests tallers complementaran la formació ja emmarcada en el desenvolupament normal de les classes, la qual inclou activitats sobre introducció a algorismes o programació amb Java, JavaScript, PHP i Android en el cas dels alumnes de CFGS; la confecció de vídeo-tutorials per part dels estudiants de 1r d’ESO; la construcció d’un robot amb Arduino per part dels de 4t d’ESO; i les dues hores a la setmana dedicades a robòtica i programació per part dels de Batxillerat Científic.
Asier López (16) és alumne de  CFGM i fins ara ha dut a terme alguns dels tallers amb diverses tecnologies de desenvolupament. «Treballem de forma individual i per grups on es formen sinergies. Són molt útils pels que volem guanyar-nos la vida amb la informàtica en un futur», diu el jove estudiant. 

Comentarios
Multimedia Diari