Música i poesia a peu de carrer demanen conscienciació a Reus davant la crisi dels refugiats

La imatge de diverses armilles salvavides al mig del carrer ha cridat l'atenció de desenes de vianants en un acte que ha cridat a la reflexió i que ha comptat amb les actuacions de Gerard Marsal, Safareig Poètic i Fito Luri

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Armilles salvavides, música, poesia, contes, samarretes i, sobretot, molta solidaritat. Aquests han estat els protagonistes d'aquest dimarts a la tarda a la cruïlla de la plaça Prim amb la raval de Santa Anna i el carrer Monterols, on ha tingut lloc una activitat per tal d’aconseguir conscienciar a la ciutadania de la necessitat de donar un cop de mà als refugiats que fugen de la guerra i intenten trobar un lloc digne per iniciar una nova vida.

La imatge de diverses armilles al mig del carrer ha cridat l’atenció de nombrosos vianants, així com també les diferents actuacions programades. I és que, per exemple, ha sonat el saxo de Gerard Marsal, la música de Fito Luri i la poesia del Safareig Poètic. «Hem impulsat accions per generar cert neguit i convidar a la reflexió davant de tot el que està passant amb els immigrants que intenten arribar fins aquí», ha explicat Xifré Ramos, psicòleg i un dels organitzadors de Reus Refugi. La cita l'han organitzat junt amb el Col·lectiu de Voluntaris IndependentsVIO i l’ONG Proactiva Open Arms, que en aquest cas els ha cedit les armilles arribades des de Lesbos.

Els interessats també han pogut escriure un missatge sobre un paper, o un hashtag, amb una frase curta vinculada al tema. I a partir d’aquí l’organització n'ha fet difusió a través de les xarxes socials.

Ramos s'ha mostrat satisfet. «La iniciativa està funcionant molt bé. Tres de cada quatre persones que passen pregunten qui som i què fem. Els contes, que relaten la història El Viatge de Samira, els hem venut quasi tots i la gent fa donacions i s’endú samarretes», ha apuntat. Però insisteix que amb això no n’hi ha prou: «Que la jornada sigui un èxit no voli dir que les coses vagin bé. És un bon senyal, però no deix de ser una anècdota. El que cal fer és moure’ns per superar la resignació, acceptar el que hi ha i conscienciar-nos», ha subratllat. Durant tota la tarda, l’estand ha estat el punt de trobada de desenes de persones «És una zona amb molt de moviment. És clau. Si no ens haguessin deixat instal·lar aquí, de ben segur que no hauríem arribat a tanta gent», ha apuntat Ramos. Ara estan oberts a programar noves propostes.

Comentarios
Multimedia Diari