Música i solidaritat brillen a Riudecanyes

Concert de les Espelmes. La setena edició de l’espectacle va comptar amb l’actuació de la Reus Big Band

23 julio 2018 06:57 | Actualizado a 24 julio 2018 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La llum d’11.000 espelmes, la música i solidaritat van brillar el dissabte passat a la nit a Riudecanyes en la setena edició del Concert de les Espelmes. Una cita singular, atractiva i visual que, des del primer any, ha esdevingut un referent en les nits d’estiu i enguany, a més, una edició de rècord. «La setena edició ha estat un èxit, tant pel que fa a les espelmes repartides pels carrers i les places de Riudecanyes, 11.000 en total, com per l’assistència de públic, més d’un miler de persones», destaca l’alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost. Enguany, com a novetat del Concert de les Espelmes, es van obrir algunes de les entrades de les cases del municipi que també es van decorar amb espelmes.

En aquest sentit, Josep Maria Tost agraeix la col·laboració dels veïns i entitats de Riudecanyes que van ajudar a col·locar les espelmes. Un any més, la cita va servir per col·laborar amb la delegació de Càritas de Riudecanyes. L’entrada a l’espectacle consistia en l’aportació d’aliments i productes d’higiene personal i de la llar, i també es va oferir la possibilitat de fer donacions en metàl·lic. Segons detalla l’alcalde, «es van recaptar 831 euros i moltes entrades amb espècies, és a dir, amb aportació d’aliments i productes d’higiene. Hem superat amb escreix els objectius previstos». 

Energia i bon humor
A l’escenari principal, a la plaça 1 d’Octubre, els assistents van gaudir de l’actuació de la Reus Big Band, formada per 17 músics professionals i amb una àmplia experiència en diferents estils. Des de la primera cançó, els músics van aconseguir la complicitat del públic. L’energia i el ritme de la formació, que es va presentar oficialment l’any passat en el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana, es va contagiar ràpidament. Els músics també van brillar amb llum pròpia en cadascun dels solos, convertint-se en protagonistes de la banda sonora de la nit del dissabte passat a Riudecanyes. Des del saxofon alt fins al piano, passant per la guitarra i la trompeta, entre altres, van marcar el compàs de cada actuació. El bon humor i la bona sintonia de la Reus Big Band també es van deixar sentir. La interacció amb el públic va ser constant. Aquest bon ambient que es va viure a Riudecanyes va propiciar que el públic gaudís en tot moment de l’actuació.

El repertori de l’espectacle, que va durar més d’una hora, va estar marcat per melodies conegudes i èxits de la música de diferents dècades. En la setena edició del Concert de les Espelmes de Riudecanyes van ressonar temes de Stevie Wonder (Ins’t she lovely); el tema conegut de la dècada dels anys vuitanta Pick up the pieces (Average White Band) o l’èxit Superstition també de Stevie Wonder, el «mestre entre els mestres del funk», en paraules de Kike Ordax, director de la formació musical. En aquesta ocasió, el cantant tarragoní Pep Yerga també va acompanyar la Reus Big Band a sobre l’escenari i va aconseguir posar-se el públic a la butxaca. Funky cha cha de Arturo Sandoval i Salsa Nueva de Jeff Taylor també van ser temes que van formar part del repertori de la banda, que va des del funk o el jazz fusió fins a la música llatina. Durant el concert, també va haver-hi instants per a confessions amb el públic. «Phil Collins és un dels meus cantants preferits», assegurava el director. La interpretació d’Against all odds va rebre l’ovació del públic.

Durant tota la nit, l’AMPA de l’escola de Riudecanyes es va fer càrrec del servei de bar i després de l’actuació va oferir servei de terrassa a la plaça. Com sempre tot té un final i aquest va arribar, però abans el director de la Reus Big Band va agrair, des de l’escenari, l’oportunitat d’haver vist «un poble bolcat en una festa solidària com és el Concert de les Espelmes».

Comentarios
Multimedia Diari