Música, poesia i cultura es retroben en el 10è aniversari del Mussart

El festival poètic i literari s’estrena avui amb una jornada a Vilaplana i el pròxim cap de setmana es traslladarà a la Mussara

27 julio 2018 06:13 | Actualizado a 27 julio 2018 06:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Mussart celebra enguany el seu desè aniversari. Qualitat, professionalitat i el reconeixement del públic són els fonaments de la trajectòria del festival d’acció poètica durant aquesta dècada. Coincidint amb l’aniversari, Francesc Cerro- Ferran, actual director artístic, reconeix que «hem volgut fer la festa gran». El festival continua sent gratuït i obert a tothom. 
La primera cita és avui a Vilaplana. La plaça de la Riba serà l’epicentre de la conferència inaugural a càrrec d’Enric Majó (20 hores); el concert a càrrec de Maria Jacobs (21 h) i, més tard, la presentació del vi Secrets de Mar del celler Clos Galena (22.30 hores). «La Maria Jacobs, de Valls, té una gran una projecció artística i l’Enric Majó és un dels actors que ha estat present al festival des de la primera edició», destaca Francesc Cerro-Ferran. 
La programació continuarà el pròxim cap de setmana a la Mussara. El dissabte 4 d’agost, aquest emplaçament únic i singular serà l’escenari del concert de Joan Masdéu (18.30 h); el recital poètic a càrrec del Grup de Teatre Vilaplanenc (19.45 h); el recital poètic a càrrec dels actors Joan Carreras i Montse Guallar; el sopar popular al Refugi de la Mussara (21.30 h); el concert de cloenda amb Albino Tena (22.30 hores) i el fi de festa a mitjanit. 

Francesc Cerro-Ferran s’enorgulleix que un festival com el Mussart pugui ser representatiu de tot el territori, «fent valdre el talent de casa, tant des de l’organització com artísticament»

«Enguany fem un homenatge a aquests deu anys. Els textos de cadascun dels recitals poètics són molt emotius. Reivindiquen la dignitat de l’ésser humà i la llibertat i, per sobre de tot, aquell motor que fa que el món continuï endavant, malgrat les garrotades polítiques, de la vida, de la mort, de la malaltia..., que és l’amor i l’esperança», explica Francesc Cerro-Ferran. El camí, en opinió del director artístic, «ha implicat un cert esforç, però el resultat en finalitzar cada edició, ja sigui en el sentit artístic com en l’acollida del públic, t’incentiva a continuar un any més». 

Recorda que des de la primera edició fins al desè aniversari el Mussart ha anat creixent, «des de les 150 persones de públic, en les primeres edicions del festival, fins a les 1.500 actuals». «Que tota aquesta gent es desplaci fins a la Mussara per gaudir de la cultura, et fa pensar que paga la pena treballar per la cultura, i que aquesta continua sent un pal de paller de la societat», afegeix Francesc Cerro-Ferran. 

«És molt difícil, avui en dia, que un festival com el Mussart, que és gratuït i amb un pressupost humil, hagi arribat als 10 anys. Val la pena celebrar que estem vius», assegura el director artístic.

S’enorgulleix que un festival com el Mussart pugui ser representatiu de tot el territori, «fent valdre el talent de casa, tant des de l’organització com artísticament». «Ens agrada molt que hi hagi persones de prestigi que vulguin formar part del festival cada any», destaca el director artístic. Gerard Quintana, Xavier Grasset, Jaume Comas, Laura Guiteras, Ivana Miño o Mercè Pons són algunes de les figures que han nodrit la qualitat artística del festival. Per a Francesc Cerro-Ferran cada edició ha estat especial. Recorda que l’any 2014 es va haver de traslladar el festival des de la Mussara fins a Vilaplana perquè plovia. «Amb dues hores tot el poble va reaccionar i el Mussart es va poder celebrar igualment», explica i afegeix que «vam descobrir espais que mai haguéssim pensat que serien plausibles per poder crear espais escènics».

El llistó, un any més, està alt. «És molt difícil, avui en dia, que un festival com el Mussart, que és gratuït i amb un pressupost humil, hagi arribat als 10 anys. Val la pena celebrar que estem vius», assegura el director artístic. Confessa que «no sé si és un defecte o una virtut, però m’estimo molt el que faig i m’agrada compartir aquesta il·lusió» i afegeix que el Mussart és un festival que «vol compartir aquesta il·lusió i fer sentir al públic part d’aquesta cultura».

Comentarios
Multimedia Diari