Música, puntualitat i molt d’orgull pels carrers de Reus

La gent fent cua a les gelateries per refrescar-se de la calor a les rodalies del Mercadal va ser una de les imatges més freqüents de la tarda-vespre d’inici de la Festa Major 

25 junio 2017 10:29 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Música, puntualitat i orgull, molt d’orgull. Aquestes van ser les màximes de la jornada que es va viure dissabte a la tarda a la ciutat. La sortida de la cercavila del Canó de les Festes, el qual enguany celebra 15 anys, va començar a obrir boca per tal d’encetar una veritable rauxa festiva. La música a ritme de canonades, doncs, va anunciar la festa i va convergir amb l’actuació de l’Esbart Dansaire de Santa Llúcia, que va deixar una plaça de Prim plena a vessar. Els joves balladors ben engalanats van oferir un treballat espectacle de dansa tradicional catalana.

L’activitat al carrer no va tenir cap aturador, ja que de sobte pels carrers de Reus va aparèixer el Bou. S’apropava al cor de la ciutat per lluir-se amb motiu de la Diada dels Països Catalans i ho va fer amb el ritme dels tabalers de la colla. Val a dir que en el moment d’entrar a la plaça del Mercadal, ja es van poder veure famílies senceres d’allò més puntuals situant-se en un racó privilegiat per veure de ben a la vora com petaria la primera Tronada. Horaris estudiats que se’n diu. Amb tot, la plaça del Mercadal també lluïa engalanada per a l’ocasió amb un seguit d’estelades, senyeres i banderes amb la rosa de Reus. Per la seva banda, els encarregats de preparar els morters i els masclets al bell mig de la plaça, i a ple sol, també s’afanyaven a enllestir la tasca. Emmarcant la manifestació potser més emblemàtica i solemne del dia. Exèrcits de nens i nenes amb els seus timbals de llauna van sumar-se a amenitzar la jornada i la presència del Bou va contribuir perquè fos tot un èxit.

Molts es mostraven embogits per la il·lusió i s’apropaven a l’element festiu, el qual exercia l’efecte encisador del flautista d’Hamelín. Minuts abans, a més, ja es va poder veure la pregonera, Montse Llussà, recorrent la seva ciutat i i ultimant els últims preparatius. Molts reusencs van fer també cua força llargues durant la tarda en diverses gelateries de Reus per refrescar-se de la calor. I és que els ventalls i més d’un programa de mà va esdevenir d’allò més útil.  

Just tocats dos quarts de vuit, es van acostar a la plaça la Víbria i el Basilisc, els quals van aixecar expectació i tot de seguidors. Era el moment de la plantada de la Mulassa i els Gegants. Era el moment del seu ball tan celebrat. Van encetar la seva coreografia giratòria a ritme de la cançó Festa Major del grup musical La Trinca i instantàniament càmeres i mòbils van immortalitzar el gran moment.

Comentarios
Multimedia Diari