Neix a Reus una guia de restaurants que permet estalviar 200==euro== en mig any

Es tracta del 'Visat Reusenc', una mena de passaport per poder menjar a 20 establiments amb descomptes diversos

19 mayo 2017 20:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Com aquell que vol travessar fronteres i ensenya el passaport a l’aeroport per viatjar, dos joves reusencs proposen una ruta gastronòmica a través d’una vintena de restaurants de Reus que ofereixen descomptes i que demanen, això sí, l’anomenat ‘Visat Reusenc’ per poder gaudir-ne, una guia, ideada per dos emprenedors de 27 anys, el Marc Prades i l’Aleix Manchó, que permet disposar de promocions en els menús i en els plats de la carta d’un total de 20 restaurants adherits.

Tant en Marc, enginyer de camins, com l’Aleix, especialitzat en branding (construcció de marca) i màrqueting, han estudiat a l’estranger i, després de passar una temporada als Estats Units i Anglaterra, respectivament, han volgut realçar la gastronomia de casa nostra.

«Quan vius fora, t’adones que tenim una oferta gastronòmica d’alta qualitat i que potser la gent d’aquí no valorem prou», deia el Marc Prades. I a partir d’aquesta idea, van dissenyar el que ells han anomenat el Visat Reusenc, un llibret que explica les promocions que cadascun dels restaurants han decidit oferir, en funció de les seves necessitats, i que cada vegada que el comensal gaudeixi del descompte, l’establiment li segellarà la casella que correspongui. «Com si fos un passaport», comentava el Marc.

 

Descomptes de fins al 50%

«Més de la meitat dels restaurants ofereixen descomptes també als caps de setmana», afirmava l’Aleix Manchó, i si fem un cop d’ull a la guia trobem descomptes de fins al 50% sobre un menú concret, un 30% en els plats de la carta o un 20% sobre el total del compte.

Cada restaurant ha escollit el que millor creu que li pot funcionar. «Volem allunyar-nos del descompte oportunista», puntualitzava Prades. «Per això és un projecte pensat a per a reusencs i no per a turistes», afegia.

Tenint en compte que la guia té una validesa de mig any (del 7 de gener al 30 de juny del 2016), els creadors calculen que el comensal es pot arribar a estalviar més de 200 euros en sis mesos. Això sí, el Visat Reusenc té un cost de 20 euros, una inversió que es recupera, segons Manchó, «només anant a menjar a tres restaurants de la guia».

El llibret es pot adquirir via online, a través del web www.visatreusenc.cat o a les botigues L’Orangette i El Portal de Catalunya. Els emprenedors que fa una setmana que han engegat el projecte, asseguren haver venut més de 50 visats i recorden que són d’edició limitada, ja que n’han imprès al voltant de 500 exemplars.

 

Restaurants nous i arrelats

Entre els 20 restaurants que hi participen, n’hi ha de consolidats i d’altres que fa poc més de dos mesos que han començat a caminar com el 7 de Tu. El seu xef, Carles Juncosa, explica que hi ha participat per «impulsar la marca i captar nous clients al mateix que pots fidelitzar-los sense que ens representin cap cost».

De fet, un dels objectius que persegueix el projecte és també el de donar a conèixer establiments. «La nostra idea és trencar barreres econòmiques i de desconeixença envers alguns restaurants», concloïa Manchó.

A més, segons els autors, una part dels beneficis del projecte es destinaran al Banc d’Aliments de les Comarques de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari