Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Neix a Reus una nova associació vinculada amb el foc de festa major

Els Fogonaires es presenten a la ciutat amb la intenció de crear un nou element del seguici festiu de Reus

Blai Melgar

Whatsapp
El president de l´entitat, Marc Domènech (esq.), junt amb els altres integrants Ivan i Javier. Foto: Alfredo González

El president de l´entitat, Marc Domènech (esq.), junt amb els altres integrants Ivan i Javier. Foto: Alfredo González

Tres reusencs impulsen l’associació cultural Els Fogonaires, amb l’objectiu de fomentar l’element del foc dins el seguici festiu reusenc i provocar que aquest tingui més presència entre les entitats de la capital del Baix Camp.

Per aconseguir-ho, els membres de l’associació presenten la ferma voluntat de crear una gàrgola gaudiniana, que seria un nou element del seguici, sumant-se, així, a altres elements com el Drac, la Víbria i el Basilisc entre molts altres.

Els integrants del grup estan a l’espera d’una reunió amb l’Ajuntament i l’IMAC per acordar el pressupost per a la creació de la gàrgola. Element que esperen amb un termini màxim d’un any, ja que asseguren que l’ideal seria que la primera aparició en públic fos a les festes de Sant Pere de l’any vinent.

A més, els membres de l’entitat expliquen que el nou element, el nom del qual s’escollirà a votació popular, farà honor a la figura de l’arquitecte Antoni Gaudí, ja que consideren que no hi ha cap entitat lúdica a Reus que actualment reconegui la figura del reusenc, per la qual cosa la creació de la gàrgola significaria el sorgiment del primer element del seguici que fa una referència directe a l’arquitecte.

Aquest, però, no és l’únic repte de la nova entitat. El grup reusenc ha pres la determinació de crear un element per als més menuts –que encara està en una fase molt prematura– per fomentar que aquests s’involucrin i gaudeixin del seguici festiu des de ben petits.

D’aquesta manera, l’associació –que requereix l’entrada de nous membres– es nodriria de l’ingrés d’un públic familiar i de gent jove disposada a col·laborar activament amb el grup.

Noves propostes

A banda de la proposta ludicofestiva, els membres del grup presenten altres propostes de caràcter social. «Volem tornar a impulsar el concert de Sant Jordi que organitzava diables.

Fa uns quants anys es va deixar de fer i és una llàstima perquè era un acte realment bonic», explica el president de l’entitat, Marc Domènech. Amb aquest ventall d’ofertes i l’espera d’una reunió amb l’Ajuntament, la nova associació ja mostra la seva credencial com a futura organització dins el seguici festiu de Reus.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También