Neix el drac de l’Escola Prat de la Riba de Reus amb motiu del seu centenari

L’elaboració de l’element festiu, sortit d’un ou misteriós, ha anat a càrrec de Xavi Nogués i els alumnes de cinquè del centre

11 junio 2017 08:59 | Actualizado a 04 julio 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Escola Prat de la Riba de Reus va arribar ahir al moment àlgid de la celebració dels seus cent anys d’història. Una fita que va tenir com a epicentre el pati del centre educatiu amb una gran quantitat d’assistents i amb la visita de la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. Molts exalumnes i antics professors van recordar instants irrepetibles i el pas incessant del temps. «Jo aquí m’he fet gran i hi han estat els meus fills i néts», es va poder sentir dir a una agrupació d’amics malenconiosa. 

L’acte va començar amb una descripció del viatge que ha fet l’escola pel seu centenari, en el qual s’ha dut a terme un mural commemoratiu, s’ha millorat la megafonia, s’ha dut a terme una actuació al Bartrina i han plantat fins i tot una desena de plataners al passeig Boca de la Mina, entre moltes altres iniciatives. «Deu per cada dècada. Una trajectòria en la qual hem superat reptes i hem assolit valors», va encapçalar el seu discurs introductori la directora de l’històric centre reusenc, Meritxell Tomàs.

Distinció honorífica

Amb tot, Tomàs va donar pas al batlle de la ciutat, Carles Pellicer, el qual va felicitar l’escola i va esmentar que per Misericòrdia rebria un dels Guardons de la Ciutat. «També il·luminarem millor l’edifici per destacar el seu llegat modernista i noucentista», va detallar. Els alumnes de sisè van prendre el relleu de la cerimònia i van fer un breu repàs històric del centre, un discurs fruit d’un treball de recerca que han elaborat durant el curs. 

«La forma que té el centre respon a una funcionalitat de dividir els estudiants per gèneres. Hi havia dues escoles en una, per això és així de simètrica», van afirmar els joves. «Ara us explicarem el misteri de l’ou del nostre nou element festiu», van anunciar de sobte els alumnes. Poc després, van anar passejant ous de diverses mides per evidenciar que durant la preparació del centenari, un gran element ha anat creixent al centre. «Us presentem el nostre drac que esperem que surti molts cops a ballar!», van xisclar tots. D’entre la multitud, va sorgir un drac. «Les seves escates emulen les teules de l’escola modernista i l’element festiu ha estat elaborat per Xavi Nogués i els alumnes de cinquè del centre», va dir a tall de conclusió Meritxell Tomàs. Per la seva banda, la consellera Meritxell Ruiz va coronar l’acte tot qualificant-lo de «màgic» i afirmant que suposa tot «un símbol per al país i l’arquitectura». 

Comentarios
Multimedia Diari