Neix un servei de reforç per a malalts d'Alzheimer

El programa de la Fundació Catalunya-La Pedrera està pensat per a pacients amb dependència lleui moderada

19 mayo 2017 20:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha posat en marxa aquest mes de gener el programa REMS, Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut a l’espai social que la Fundació té a Reus. El programa es fa en col·laboració amb l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp.

El programa va néixer fa tres anys als primers Espai Socials de la Fundació amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i suport a les famílies de persones amb malalties neurodegeneratives. A Catalunya ja hi ha prop de 800 usuaris inscrits a aquest programa que es fa als 25 espais que té la Fundació.

A Reus, el servei es fa els matins, tres dies a la setmana, els dilluns, dimecres i divendres. El centre disposa d’una psicòloga i d’un fisioterapeuta que ajuden els usuaris a mantenir les seves capacitats el màxim temps possible. L’objectiu és oferir un servei integral adreçat a aquelles persones grans que pateixen una malaltia neurodegenerativa en fase lleu o moderada, i que necessiten realitzar activitats terapèutiques i de socialització per millorar la seva qualitat de vida, preservar les seves capacitats i seguir fent una vida normalitzada a casa seva durant el màxim de temps. Les famílies i especialment els cuidadors i cuidadores també poden participar en activitats que s’organitzen a l’Espai Social adreçades a la seva formació, informació, suport emocional i espais de respir.

Aquest projecte cobreix una necessitat no coberta fins ara: l’atenció a les persones amb dependència lleu i moderada que pateixen malalties neurodegeneratives com ara Alzheimer, Parkinson o altres, i complementària als serveis i recursos que ofereix l’Administració pública i altres entitats del territori, que s’adreça principalment a les fases més avançades d’aquestes malalties.

Assessorament

El REMS inclou l’assessorament per part dels gestors de casos, neuropsicòlegs o psicòlegs especialitzats en malalties neurodegeneratives, que valoren quines són les activitats més adients d’acord amb l’estat de salut de la persona interessada i, de mutu acord amb ella i amb la seva família, els recomanen tallers d’estimulació cognitiva, exercicis físics adaptats a cada patologia i activitats de lleure i socialització en un espai molt acollidor i obert (no medicalitzat com els centres i hospitals de dia), on els usuaris poden fer trobades amb altres persones que comparteixen la mateixa situació i les seves famílies.

Totes aquestes activitats són impartides per professionals de la psicologia i fisioterapeutes.

Comentarios
Multimedia Diari