Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Neix un servei de reforç per a malalts d'Alzheimer

El programa de la Fundació Catalunya-La Pedrera està pensat per a pacients amb dependència lleui moderada

Redacció

Whatsapp
Imatge d´arxiu del centre diürn especialitzat en Alzheimer de Reus. Foto: Alfredo González/DT

Imatge d´arxiu del centre diürn especialitzat en Alzheimer de Reus. Foto: Alfredo González/DT

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha posat en marxa aquest mes de gener el programa REMS, Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut a l’espai social que la Fundació té a Reus. El programa es fa en col·laboració amb l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp.

El programa va néixer fa tres anys als primers Espai Socials de la Fundació amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i suport a les famílies de persones amb malalties neurodegeneratives. A Catalunya ja hi ha prop de 800 usuaris inscrits a aquest programa que es fa als 25 espais que té la Fundació.

A Reus, el servei es fa els matins, tres dies a la setmana, els dilluns, dimecres i divendres. El centre disposa d’una psicòloga i d’un fisioterapeuta que ajuden els usuaris a mantenir les seves capacitats el màxim temps possible. L’objectiu és oferir un servei integral adreçat a aquelles persones grans que pateixen una malaltia neurodegenerativa en fase lleu o moderada, i que necessiten realitzar activitats terapèutiques i de socialització per millorar la seva qualitat de vida, preservar les seves capacitats i seguir fent una vida normalitzada a casa seva durant el màxim de temps. Les famílies i especialment els cuidadors i cuidadores també poden participar en activitats que s’organitzen a l’Espai Social adreçades a la seva formació, informació, suport emocional i espais de respir.

Aquest projecte cobreix una necessitat no coberta fins ara: l’atenció a les persones amb dependència lleu i moderada que pateixen malalties neurodegeneratives com ara Alzheimer, Parkinson o altres, i complementària als serveis i recursos que ofereix l’Administració pública i altres entitats del territori, que s’adreça principalment a les fases més avançades d’aquestes malalties.

Assessorament

El REMS inclou l’assessorament per part dels gestors de casos, neuropsicòlegs o psicòlegs especialitzats en malalties neurodegeneratives, que valoren quines són les activitats més adients d’acord amb l’estat de salut de la persona interessada i, de mutu acord amb ella i amb la seva família, els recomanen tallers d’estimulació cognitiva, exercicis físics adaptats a cada patologia i activitats de lleure i socialització en un espai molt acollidor i obert (no medicalitzat com els centres i hospitals de dia), on els usuaris poden fer trobades amb altres persones que comparteixen la mateixa situació i les seves famílies.

Totes aquestes activitats són impartides per professionals de la psicologia i fisioterapeutes.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También