Nens i nenes amb necessitats especials aprenen als Casals d'Estiu adaptats

Les activitats han promogut la cooperació i han tingut lloc al Club Natació Reus Ploms, el Col·legi Alba i l'Escola General Prim

06 agosto 2019 09:52 | Actualizado a 06 agosto 2019 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Atletisme, jocs de cooperació, teràpia de gossos i activitats aquàtiques són algunes de les propostes que han gaudit els nens i nenes del casal esportiu “A l’estiu... Supera’t”, organitzat pel Club Natació Reus Ploms juntament amb la Regidoria de Benestar Social. Les jornades, que s’han celebrat des del 8 de juliol fins al 2 d’agost, s'han adreçat a infants i joves d’entre 6 i 14 anys amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i als seus familiars d’e la mateixa edat. Han tancat amb un balanç positiu per part de l’organització i l’Ajuntament, i un total de 17 participants.

Els grups del casal s’han endinsat en un ventall d’activitats, sobretot esportives: atletisme, bàdminton, bàsquet, boulder, croquet, jocs d’aigua, etc. D’altra banda, s’han treballat altres tipus de projectes, com treballs manuals i socorrisme, entre d’altres. Per tal de instruir en la cooperació, han rebut la visita d’elements del seguici festiu, han fet una sessió amb gossos d’assistència i han conegut algunes de les danses tradicionals de Reus.

Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, apunta que aquesta ha estat una experiència per fomentar la inclusió a l’esport, ja que “els infants i joves que hi ha participat han pogut gaudir de la pràctica esportiva com a mitjà per millorar les seves capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d'acord amb el seu ritme i les seves necessitats».

Altres iniciatives adaptades

Així com en anys anteriors, el Casal d’Estiu Adaptat ha ofert 40 places setmanals per a joves d’entre 3 i 21 anys escolaritzats en centres d’educació especial de Reus, fet que ha rebut una bona acollida i una ocupació alta. L’AMPA del Col·legi públic d’Educació Especial Alba ha organitzat aquest altre casal de l’1 al 26 de juliol a l’Escola General Prim, amb la Regidoria de Cultura i Educació i de Benestar Social. S'hi han realitzat diverses activitats, com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos i musicoteràpia. A més d'aquests dos casals adaptats, 20 infants amb necessitats especials han pogut participar dels Casals d'Estiu del programa municipal «Un estiu fet a mida», coordinats per la Regidoria de Cultura i Educació.

 

Comentarios
Multimedia Diari