Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Nens i nenes amb necessitats especials aprenen als Casals d'Estiu adaptats

Les activitats han promogut la cooperació i han tingut lloc al Club Natació Reus Ploms, el Col·legi Alba i l'Escola General Prim

Isabel Limón

Whatsapp
Nens i nenes practicant l'esport dels Casal d'Estiu “A l’estiu... Supera’t”. Foto: Cedida

Nens i nenes practicant l'esport dels Casal d'Estiu “A l’estiu... Supera’t”. Foto: Cedida

Atletisme, jocs de cooperació, teràpia de gossos i activitats aquàtiques són algunes de les propostes que han gaudit els nens i nenes del casal esportiu “A l’estiu... Supera’t”, organitzat pel Club Natació Reus Ploms juntament amb la Regidoria de Benestar Social. Les jornades, que s’han celebrat des del 8 de juliol fins al 2 d’agost, s'han adreçat a infants i joves d’entre 6 i 14 anys amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i als seus familiars d’e la mateixa edat. Han tancat amb un balanç positiu per part de l’organització i l’Ajuntament, i un total de 17 participants.

Els grups del casal s’han endinsat en un ventall d’activitats, sobretot esportives: atletisme, bàdminton, bàsquet, boulder, croquet, jocs d’aigua, etc. D’altra banda, s’han treballat altres tipus de projectes, com treballs manuals i socorrisme, entre d’altres. Per tal de instruir en la cooperació, han rebut la visita d’elements del seguici festiu, han fet una sessió amb gossos d’assistència i han conegut algunes de les danses tradicionals de Reus.

Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, apunta que aquesta ha estat una experiència per fomentar la inclusió a l’esport, ja que “els infants i joves que hi ha participat han pogut gaudir de la pràctica esportiva com a mitjà per millorar les seves capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d'acord amb el seu ritme i les seves necessitats».

Altres iniciatives adaptades

Així com en anys anteriors, el Casal d’Estiu Adaptat ha ofert 40 places setmanals per a joves d’entre 3 i 21 anys escolaritzats en centres d’educació especial de Reus, fet que ha rebut una bona acollida i una ocupació alta. L’AMPA del Col·legi públic d’Educació Especial Alba ha organitzat aquest altre casal de l’1 al 26 de juliol a l’Escola General Prim, amb la Regidoria de Cultura i Educació i de Benestar Social. S'hi han realitzat diverses activitats, com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos i musicoteràpia. A més d'aquests dos casals adaptats, 20 infants amb necessitats especials han pogut participar dels Casals d'Estiu del programa municipal «Un estiu fet a mida», coordinats per la Regidoria de Cultura i Educació.

Temas

Comentarios

Lea También