Ningú se salva del Ball de Dames i Vells de Reus

La Gata Borda. Celebra 10 anys d’humor irreverent amb plena forma. L’Hospital, el nou propietari del CF Reus o TGN passen pel seu sedàs 

22 junio 2019 12:32 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A més d'un li deuen haver xiulat les orelles. I no pas per un problema de salut, sinó per culpa dels membres del Ball de Dames i Vells de Reus. I és que, una vegada més, ningú s'ha salvat del seu humor irreverent a l'hora d'analitzar l'actualitat. Enguany, fins i tot, ha estat més corrosiu que de costum, ja que el ball parlat celebra 10 anys.

A més a més, i per fer-ho tot encara més gros, aquest dissabte han completat la seva dosis de verí amb uns amics: el Ball de Vells de Valls. De fet, els dos grups han passejat la seva sàtira sense filtres ni barreres en cercavila pels carrers de Reus. Després d'una primer actuació dels vallencs a la plaça de la Patacada ha estat el moment per l'estrena local.

Contagiats per tot l'èxtasi d'emocions, els membres de la Gata Borda han començat escombrant cap a casa cantant un Happy Birthday a l'estil d'aquell Happy Birthday Mr. President de l'actriu Marilyn Monroe. Un miratge, ja que després han començat a ploure els cops per tothom.

El primer a passar pel sedàs reusenc ha estat la situació que travessa la política nacional i la repressió policial. El líder de Cs o el jutge del Procés han sortit ben escaldats. Precisament, un dels membres de Dames i Vells escenificava la figura de l'alt magistrat que, després de rebre de valent i escoltar crits d'independència, va deixar clar: «Finita está la campaña, ya no hay más elecciones. Y por mis santos cojones, Catalunya es España. Péjales, que és de Reus». Un extens rodolí xiulat per tots els assistents que han omplert la petita plaça que es troba al carrer del Vidre.

Durant la mitja hora d'espectacle, l'altre gran ase dels cops han estat els protagonistes locals. L'Hospital de Reus i les llistes d'espera han estat, un any més, focus de les àcides crítiques. Sobretot per part d'una de les ancianes del grup qui ha alertat que només pagant s'«anava de luxe i ens operaven al moment». Els odis i tibantors entre els més vells del grup han tingut també el seu moment polèmic. Per començar quan un dels avis ha acusat la seva dona de voler-lo matar. I ella, sense cap mena de mirament, ha reconegut que havia berenat amb la senyora Fletcher i que havia trobat el mètode perfecte. «Farem el tour de la por. Viatjarem per aquí la zona, anirem un ratet a Escó i, després, a Tarragona!», ha cridat davant el riure de la gent. Però aquí no ha acabat tot, ja que si la cosa fallava també proposava portar-lo «a la piscina freda dels Ploms!».

Però en el vessant esportiu, de qui més han rajat els de Dames i Vells han estat els dos darrers propietaris del CF Reus per arruïnar el club. La crisi de les denúncies per casos de pederàstia per part dels bisbes catalans, la pèrdua de representació a l'Ajuntament de Reus del Partit Popular o la iniciativa de regalar fanalets tampoc han passat per alt dels seus cants.

Però aquí no ha acabat tot, ja que el Ball de Danes i Vells seguirá actuant els pròxims dies pels carrers de la ciutat amb dos objectius ben clars: riure's de tothom i d'ells mateixos i de fer passar una bona estona a tot aquell que vulgui ballar i escoltar-los.

Comentarios
Multimedia Diari