90 anys de petites grans històries a les aules de l'Institut Baix Camp

El centre celebrarà l’aniversari amb diversos projectes i activitats que revifaran el record de la seva trajectòria

24 octubre 2019 10:20 | Actualizado a 29 octubre 2019 20:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Baix Camp de Reus celebra el seu 90è curs escolar. Antiga Escola del Treball i creat a partir d’una antiga fàbrica sedera, el centre educatiu ha acollit generacions i generacions de joves en la seva etapa formativa. L’equipament representa un clar exemple d’adaptació, ja que fa dues dècades va introduir l’educació secundària obligatòria (ESO) i el Batxillerat. 

La innovació és un altre del trets que caracteritzen l’institut. L’efemèride, doncs, se celebrarà a través de la realització de projectes i activitats que revifaran el record de la seva trajectòria. També tindrà en compte molts dels professors i alumnes que han passat per allà. Entre alguns dels actes excepcionals pensats per a l’ocasió, hi ha la realització d’una exposició a la biblioteca del centre i al vestíbul de la Biblioteca Central Xavier Amorós, on hi haurà una miscel·lània de records amb eines de l’antiga Escola del Treball, notes i matrícules de personatges cèlebres, llibres, pintures, etc.; un acte de cloenda amb la comunitat educativa; i l’elaboració d’un facsímil amb recull d’actes i fotografies de tot plegat. Amb motiu dels 90 anys, la professora de Visual i Plàstica, Estela Salvadó, ha elaborat un cartell commemoratiu de l’aniversari.  

Les veus del centre

En Ferran Borrell, cap d’estudis de Formació Professional (FP), l’Antonio Mármol, estudiant de 2n d’FP de grau superior d’Administració i Finances, i la Marina Roig, alumna de 2n de batxillerat científic-tecnològic, són algunes de les veus de l’institut que s’enorgulleixen de pertànyer-hi. «Abans de cap d’estudis i professor de cicle formatius al Departament d’Informàtica, vaig ser alumne de l’institut. Vaig marxar d’una escola concertada i vaig venir aquí a fer una FP (1995). Va ser un gran canvi, venia d’una escola molt estricta i arribar a un institut públic, on els professors et guiaven i s’esforçaven perquè aprenguessis, va ser important per a mi. Em vaig emmirallar en molts professors i pensava en poder dedicar-me a l’ensenyament en un futur», assenyala Borrell, qui va mantenir el contacte amb alguns docents. «Acabada la carrera, em van trucar i em van dir que hi havia possibilitat d’entrar com a substitut interí», recorda. «El centre ha passat per canvis. Va ser una fàbrica d’avions republicans i Escola del Treball», continua. Recorda també la funció que va complir el teatre del centre educatiu temps enrere, un espai totalment reformat en l’actualitat. «Molta gent de Reus venia al teatre a veure la seva primera pel·lícula de cinema. Guardem, de fet, l’antic projector a l’entrada del teatre, és una relíquia», destaca Borrell.

Antonio Mármol és al centre des que va començar l’ESO. Diversos parents seus també han passat per l’institut. «Hi va ser el meu cosí més gran, de 40 anys, i la seva filla, per exemple. A banda de l’ESO, vaig continuar amb un grau mitjà d’Administració i, fins al dia d’avui, que sóc en un grau superior d’Administració i Finances», resumeix. Té el centre a prop de casa i el va tornar a triar quan va iniciar els cursos d’FP. «Em sento afortunat de ser en un centre amb tanta història. Em vaig perdre els actes dels 80 anys, perquè tot just acabava d’entrar al centre, però enguany podré participar-hi en els dels 90 anys», diu Mármol. 

Marina Roig tenia també molt clar que, en acabar l’ESO, faria el Batxillerat al Baix Camp. «Noranta anys volen dir que abans de mi, hi ha hagut molts joves que han estat a gust, se seguiran creant molts projectes nous», valora Roig. El  director del centre, Josep Gabriel Lluís, fa nou anys que està al capdavant i afegeix que «som més a prop dels 100 que mai». «Això ens permet fer la vista enrere i enorgullir-nos de tot el que hem aconseguit. És bonic celebrar i recordar», diu agraït el director.    

Comentarios
Multimedia Diari