Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Reus

Reus MESTRES

"Nosaltres trobem el tipus de cella que s'adapta a tu"

Misericòrdia Buqueras porta molts anys en el món de l'estètica. Va arribar a impartir classes a Tarragona, Barcelona i Mallorca

Cristina Valls

Whatsapp
Buqueras al centre on imparteix les classes. Foto: Alba Mariné

Buqueras al centre on imparteix les classes. Foto: Alba Mariné

Misericòrdia Buqueras (Reus) porta molts anys en el món de l’estètica. Als 20 feia d’auxiliar administrativa, i ho combinava amb classes d’estètica. ‘Mig d’amagat, perquè abans no es veia massa estable aquesta especialitat’, comenta. Va arribar a impartir classes a Tarragona, Barcelona i Mallorca. Més informació al seu portal web: www.misbelreus.com

- Haurà observat molts canvis pel que fa a l’estètica...

- Moltíssims. Quan vaig obrir el centre i escola d’estètica Misbel –de la combinació del meu nom, Misericòrdia, i bellesa– el 1981 hi havia, com a molt, tres o quatre centres d’estètica a la ciutat. A més, el tema de la depilació era més aviat tabú. Que la gent anés a un centre a depilar-se era una pràctica gairebé ‘amagada’, però tothom que podia hi anava. A més, les tendències també han canviat, abans en comptes de depilacions facials s’optava per decoloració del borrissol de la cara, per exemple. De fet, no ens arribem a imaginar la densitat de cabells petits que hi tenim, és superior a la de les cames.

 - Ofereix diferents serveis...

- Som escola d’estètica (raval de Jesús) i institut de bellesa –al carrer de Pubill Oriol, 12, on oferim els serveis de cara al públic– i venem productes cosmètics. Puc dir que, després d’aquest temps, en aquest sector, no pots badar. Intentem ensenyar a les alumnes tot el possible. De fet, som una escola privada reconeguda per la Generalitat i tenim un curs molt complet. Per exemple, en el primer tema entra tot el que és manicura, els sistemes de depilació i pedicura; després un segon bloc on hi ha tot de temes facials; un tercer de maquillatge; i un quart d’àmbit més corporal, on hi ha el massatge estètic i altres tractaments per aprimar o enfortir les pells.

- Què pot dir de la depilació?

- Doncs que fins fa uns anys la tècnica més neta era la cera, però amb el temps han anat apareixent molts artefactes. Millors làsers, fotodepilació, depilació elèctrica... Això no s’atura mai, i cada vegada has d’estar més informada de tot. Pel que fa a formació i és curiós, en matèria de depilació no he tingut cap noi a les meves classes. Sí que en vaig tenir a Mallorca.

- L’ha afectat l’oferta digital?

- La creixent competència de les xarxes és impressionant. Sobretot pel que fa al maquillatge. Parlem de milions de persones que donen classes, i moltes són autodidactes i poden equivocar-se. Com a escola, has d’ aclarir dubtes tant a les dones que et vénen a comprar a la botiga, com a les mateixes alumnes de classe.

- Quin són els dubtes més habituals de totes elles?

- La majoria de dubtes es produeixen per l’excés d’informació que hi ha. Hi ha moltes dones que els costa molt aprendre a tenir cura de la seva pròpia pell. El que entenem per una neteja bàsica, del cos i de la cara. La gent es fa un embolic amb això d’aplicar-se una crema cada dia, un antiarrugues o una de nit. El que fem és guiar a la gent a escollir quina crema és la millor per a la seva pell. Actualment, hi ha moltes i per a totes les edats. Quan jo vaig començar no existien ni la crema del contorn d’ulls ni sèrums.

- Quin tema estètic li agrada més?

- La d’àmbit facial: higiene de la pell, tractaments i canvis d’aquesta, el tractament de problemes produïts després de la depilació... Per descomptat, el disseny de celles m’agrada molt. Nosaltres trobem el tipus de cella que s’adapta a tu. Cada persona té un tipus determinat, i aquí trobem l’adequat. Fem estudis de la forma de la cara, estudiem les faccions i el gust de la clienta. A partir d’aquí, elaborem la forma adient. Seguim la moda. Actualment, s’estan portant les celles molt gruixudes, però molt definides i amb un arc molt tancat.

- Curiós...

- Una de les últimes formacions que he fet és la del microblading, una tècnica japonesa mil·lenària i semipermanent que s’està introduint a Espanya. Diria que podríem ser els únics a Reus en impartir-la. S’introdueix un pigment a la pell de forma superficial per corregir o reconstruir el dibuix de les celles. Molts cops les tenim poblades d’una banda i són desiguals d’una altra. El tractament no és gens agressiu i et pot durar prop d’un any.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También