Nou sistema de pagament als pàrquings municipals de Reus

L’Ajuntament renova les màquines dels aparcaments i substitueix els actuals tiquets per uns altres que funcionen a través dels codis QR

31 enero 2019 10:44 | Actualizado a 08 febrero 2019 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis ha començat aquest mes la renovació tecnològica de la xarxa municipal d’aparcaments amb la implantació d’un nou sistema de pagament més ràpid i fiable. Això comportarà el canvi de tots els caixers automàtics per reduir el temps del procés de pagament i fer-lo més fiable amb la substitució dels tiquets amb banda magnètica per uns altres amb informació de codi QR.

Aquesta implantació es farà de manera gradual i, durant els primers dies d’entrada en funcionament, personal de l’equip d’aparcaments serà a cada equipament per resoldre qualsevol dubte dels usuaris. L’atenció presencial es farà entre les sis del matí i les deu de la nit, tot i que es podrà contactar amb el centre de control les 24 hores. 

Aquest nou sistema de pagament més fiable i ràpid s’instal·larà durant les pròximes setmanes als vuit aparcaments de la xarxa municipal –Oques, Baluard, Llibertat, Pastoreta, Passeig Prim, Sant Ferran, Carrilet i La Fira Centre Comercial– i també s’incorporarà als aparcaments de l’Hospital i de l’Edifici Tecnoparc quan es gestionin des de Reus Mobilitat i Serveis, abans del juny d’enguany. 

La inversió global és de 400.000 euros. El canvi s’està fent de forma gradual i es preveu canviar més de 30 caixers automàtics i una trentena més de màquines de control d’entrada i sortida de l’aparcament. El primer lloc on s’ha instal·lat el nou sistema és al pàrquing passeig Prim, on l’Ajuntament destacava ahir que «fa dues setmanes que funciona sense incidents.» També s’ha canviat la maquinària a Sant Ferran i Baluard i aquesta setmana també s’ha implantat al pàrquing Oques, un dels més grans i amb més rotació de vehicles de la xarxa municipal.

«La modernització que posem en marxa, enguany s’acompanyarà del creixement de la xarxa amb dos nous pàrquings com són el de l’Hospital i el del Tecnoparc, que incorporaran el nostre sistema de gestió i funcionament», assegurava el regidor i president de Reus Mobilitat i Serveis, Marc Arza.

Mitjana diària d’usuaris
La xarxa municipal d’aparcaments va rebre 1.637.103 usuaris durant el 2018. Aquesta xifra suposa 133.725 vehicles més i un increment del 9% respecte al 2017. La xarxa municipal d’aparcaments està integrada per 8 pàrquings subterranis amb una oferta global de 3.200 places. Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, la mitjana diària se situa en 4.485 vehicles, que creix més de 360 vehicles respecte a l’any anterior. Els pàrquings que més creixen són el del Carrilet –amb més de 148.500 usuaris, un 25% més– i el del Passeig Prim –amb més de 67.530 usuaris, un 18% més. El pàrquing de la Llibertat és un any més el que ha rebut més usuaris.

Comentarios
Multimedia Diari