Nous semàfors, més segurs i amb menys consum, a Reus

L'Ajuntament ha realitzat millores a la cruïlla de l'avinguda Pere el Cerimoniós amb la de Jaume I

19 mayo 2017 16:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Reus, mitjançant el servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, ha realitzat treballs d'adaptació i millora en la cruïlla semaforitzada de l'avinguda Pere el Cerimoniós amb la de Jaume I, "amb l'objectiu de millorar la seguretat viària d'aquesta intersecció i, alhora, reduir el consum elèctric", apunta.

En l'actuació duta a terme, s'ha canviat el regulador semafòric que era molt antic i donava problemes d'avaries, i es corria el risc de deixar la cruïlla sense servei del semàfor. També s'han canviat alguns cossos semafòrics que per la seva antiguitat estaven en mal estat i no eren compatibles amb les pantalles LED.

Així mateix, s'han canviat totes les pantalles anteriors que funcionaven amb làmpades incandescents (23 unitats) que consumien 100 W cadascuna, per pantalles LED d'alta intensitat que consumeixen 15 W. Amb aquesta actuació s'aconsegueix un important estalvi energètic i econòmic ja que amb les pantalles anteriors es consumien 2.270 W. i amb les noves pantalles LED només es consumeixen 445 W.

Una qüestió que s'ha millorat molt amb aquesta actuació ha estat la seguretat viària de la intersecció, ja que les òptiques de LEDs ofereixen una major brillantor i lluminositat, ja que no necessiten cap element reflectant en el seu interior per a emetre la llum, per tant, no té efecte de llum fantasma causada per llum solar. Tant mateix els LEDs tenen un alt contrast amb la llum solar i una major visió; millora de la disponibilitat en termes de nivell de servei de les instal•lacions ja que és molt difícil que tota la pantalla es quedi apagada: augmenta la vida de les òptiques; millora l'alimentació amb bateries quan falla la corrent; i tenen una elevada resistència mecànica a les quals no afecten les vibracions com és el cas en les incandescents.

Aquesta millora s'emmarca en programa de millora de la seguretat viària i la circulació que du a terme l'Ajuntament de Reus de forma transversal entre diferents departaments de l'Ajuntament, la qual ha tingut un cost de 11.190,68 euros

 

Comentarios
Multimedia Diari