Nova línia d’ajuts per al sector de la cultura i el de l’educació no formal a Reus

Inclosa al Pla de Reactivació Econòmica i Social, té una partida de 100.000 € amb ajudes d’entre 1.000 i 1.500 €

07 octubre 2020 18:30 | Actualizado a 08 octubre 2020 07:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els sectors de la cultura i el de l’educació no formal de la ciutat tindran l’opció de sol·licitar un ajut de la nova línia que s’habilitarà properament en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de l’Ajuntament de Reus. Aquesta compensació compta amb una partida de 100.000 euros i es contemplen donar ajudes per als sol·licitants, els quals no n’hagin gaudit de cap, d’entre 1.000 i 1.500 euros.

«La cultura i l’educació no formal són sectors que han patit reduccions d’aforament i ajornament i suspensió d’actes. Com que aquest Pla és flexible i s’adapta a les necessitats de la ciutadania, hem contemplat que aquesta línia d’ajuts, vinculada al principi a l’àmbit empresarial, estigui adreçada a aquests camps», va dir ahir la vicealcaldessa Noemí Llauradó, durant la trobada per fer balanç de les mesures econòmica adoptades en el marc del Pla de Reactivació.

Els perfils beneficiaris de l’ajut són productores audiovisuals, d’arts escèniques i música; grups de música estables, constituïts com a empreses; empreses i autònoms del sector de l’oci nocturn i les sales de música; editorials i llibreries; empreses i autònoms dedicats a les visites guiades i tallers museístics; empreses i autònoms de comunicació cultural; escoles d’idiomes, de dansa, música, pintura, cinema, circ, teatre, etc.; i, centres de suport a l’aprenentatge. Les bases d’aquesta línia d’ajuts es concretaran, també «i més endavant», segons Llauradó pel regidors competents. «Són sectors molt amplis.Volem evitar la desacceleració econòmica i preservar la continuïtat de molts negocis, fins i tot, creant llocs de treball», va continuar.

Pel que fa al balanç de l’evolució del Pla de Reactivació Econòmica i Social, posat en marxa per tal de reduir l’impacte social i econòmic negatiu per la Covid-19, va esmentar Llauradó, «completat en un 80% la setmana vinent». «Tenim previst complir amb les mesures i accions que falten quan s’acabi l’any, a la campanya de Nadal, que esperem sigui un revulsiu», va completar. En tot cas, esperen que, abans que acabi l’any, els «4,5 milions estiguin a la disposició de la ciutadania», va destacar. El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, va traslladar la seva satisfacció perquè, en les dues línies de subvencions convocades, es van superar previsions. A la primera línia hi va haver 314 sol·licitants i a la segona, 60. «L’objectiu és ser al costat de la gent», va afegir. La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, va xifrar en 36.476 bons els descarregats i en 16.091 els utilitzats. «Serà una injecció comercial per a Reus. Cada bo ha generat una mitjana de 32,70€ de compra; Com a dada curiosa, el 2 d’octubre es van fer servir 1.995 bons», va ressaltar.

Comentarios
Multimedia Diari