Nova protesta contra les obres de millora de la T-3231, entre la Selva del Camp i Almoster

Una seixantena de persones han repartit aquest matí fulletons per explicar per què volen aturar els treballs d’aquesta nova carretera
 

Carmina Marsinach

Whatsapp
Membres de la plataforma @noaladuplicacio avui protestant a la rotonda d’entrada a la Selva del Camp. FOTO: Fabián Acidres

Membres de la plataforma @noaladuplicacio avui protestant a la rotonda d’entrada a la Selva del Camp. FOTO: Fabián Acidres

Més d’una seixantena de persones han tornat a mobilitzar-se avui contra les obres de millora de la T-3231 i que contemplen una nova variant a Almoster. Membres de la plataforma ‘Sí a la millora, No a la duplicació’, Unió de Pagesos i del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) demanen que s’aturin les obres que van començar el passat 29 d’abril en ple confinament. Creuen que el traçat escollit per la Diputació de Tarragona «trinxa el territori» i demanen que «es faci un projecte respectuós amb el medi ambient». Es tracta d’una reivindicació de fa més de cinc anys. 

Comencen les obres de millora de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp

Les obres de millora de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp ja estan en marxa. L'actuació suposarà el condicionament total d'aquesta via, que actualment presenta un traçat dificultós per on diàriament circulen una mitjana de 1.590 vehicles.

Des de les 10 del matí, els manifestans s'han instal·lat a la plaça Catalunya de la Selva del Camp (a la rotonda del rellotge de sol), acompanyats de pancartes amb lemes com ‘El territori no està en venta’ o ‘5 milions d’euros per una carretera i la sanitat sense un ral’.

Durant tot el matí s'han repartit fulletons informatius entre els vehicles que passaven. A l’escrit s’explicava per què estan en contra de les obres de la nova carretera.

Membres de la plataforma @noaladuplicacio aquest matí repartint fulletons informatius. FOTO: FABIÁN ACIDRES

Segons explica Ton Crusells, d’Unió de Pagesos i membre de la plataforma, volen la millora de la T-3231, però estan en contra de «la duplicació». «El que demanem és que s’aprofiti tot el que es pugui el tram vell de la carretera i no es xafi més el territori, que al Camp de Tarragona ja el tenim prou destrossat», lamenta Crusells. A més, exposa que el nou traçat «no solucionarà» les inundacions en el tram vell, que seguirà servint per accedir a les finques, sinó que «empitjorarà la situació». 

Las entidades confían en que el juez paralice la construcción de la nueva carretera entre La Selva y Almoster

Aunque las obras de la nueva carretera T-3231, que une los municipios de Almoster y La Selva del Camp, ya hayan comenzado, la lucha contra la duplicación de este vial no ha terminado.

Fa mig any Unió de Pagesos i GEPEC van presentar un contenciós al Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona en contra del projecte de la nova carretera. I fa dues setmanes van presentar un recurs perquè s’aturessin les obres com a mesura cautelar fins que no s’hagi resolt el contenciós. 

«Especulació urbanística» 

La plataforma @noaladuplicacio creu que «es una nova carretera sobredimensionada que connecta la Selva del Camp amb Reus, una via que ja existeix amb la C-14» i consideren que en conseqüència s’afavorirà a «l’especulació urbanística de la zona». 

L’acte de protesta s'ha acabat amb una petita concentració a les 12 hores. Des de la plataforma seguiran fent mobilitzacions si les obres no s’aturen. El passat 28 de maig una vuitantena de persones ja es van concentrar a la rotonda d’entrada a la Selva del Camp, amb mascaretes i mesures de distanciament. 

La Diputació defensa que l’actuació permetrà reduir el trànsit per dins d’Almoster i augmentarà la «seguretat de la via». 

La nova T-3231 enfronta administracions amb veïns

Els problemes amb la nova carretera d'Almoster a la Selva del Camp és un conte de mai acabar. D'ençà que el projecte va treure el cap a la Diputació de Tarragona, l'any 2015, fins que el passat 31 de maig el ple de l'ens supracomarcal va aprovar per majoria -amb l'únic vot en contra de la Cup- el projecte definitiu, les protestes veïnals per a l'execució de la millora de la T-3231 han estat continues.

Temas

Comentarios

Lea También