Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Noves donacions del Fons Xavier Amorós Solà a l'Arxiu Municipal de Reus

Es tracta de material corresponent a la sèrie de correspondència i a la d'obra literària, com esborranys, notes i d'altres documents

Redacció

Whatsapp
Xavier Amorós, consulant el seu fons documental. FOTO: AJUNTAMENT DE REUS

Xavier Amorós, consulant el seu fons documental. FOTO: AJUNTAMENT DE REUS

L’Arxiu de Reus presenta dimecres 16 de novembre (19 hores) el Fons Xavier Amorós i Solà, un fons documental que va ingressar majoritàriament al desembre de 2010 i que aquest novembre de 2016 s’ha ampliat amb una nova donació de l'escriptor reusenc, majoritàriament corresponent a la sèrie de correspondència i a la d’obra literària (esborranys, notes i d'altres documents). Aquesta nova documentació serà degudament inventariada i catalogada i s’agregarà al fons existent. La presentació anirà a càrrec de l'arxivera Laia Vidal.

El Fons Xavier Amorós Solà és un fons personal, i com a tal, aplega el conjunt de documents, de diverses tipologies i suports, creats i agrupats pel propi Xavier Amorós (Reus, 1923) en el curs de la seva vida i com a resultat de les seves activitats privades i públiques. Reflecteix, doncs, des de la vessant artística i literària del personatge fins la seva tasca com a polític (fou senador de 1986 a 1993), com a comerciant i com a persona altament implicada en el moviment associatiu de la seva ciutat.

Com a característica d’aquests tipus de fons, i en referència al Fons Xavier Amorós Solà, ens trobem davant d’una gran varietat de tipologies documentals (notes personals, dossiers, cartes,...) i pel que fa als continguts, aquests abracen des de la seva activitat personal fins a la professional, passant per l’activitat creativa.

Amb aquesta darrera donació el fons Amorós assoleix un volum d’uns 8 metres linials.

El Fons va ser estudiat, inventariat, descrit i catalogat per l’arxivera Laia Vidal l’any 2011 i el seu resultat el presentà com a treball de mestratge. Vidal, serà l’encarregada de presentar-lo en l’acte que es farà dimecres dia 16 a l’Arxiu de Reus. Durant l’acte, a més de Vidal, intervindrà Xavier Amorós Solà i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui en nom de la ciutat agraïrà el gest de l’escriptor i poeta reusenc, Creu de Sant Jordi i fill il·lustre de la ciutat, entre d’altres distincions.

Xavier Amorós Solà cedeix a l’Ajuntament de Reus amb destí a l’Arxiu Municipal de la ciutat el seu fons documental en règim de donació, amb la finalitat d’obrir-lo a la consulta del públic i als investigadors que vulguin aprofundir tant en el personatge com en la història de la ciutat.

Fins a finals de desembre de es podrà veure a l’espai d’exposicions de l’Arxiu de Reus (carrer de Sant Antoni M. Claret, 3) una mostra documental del fons.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También