Más de Reus

Reus Barri de la Immaculada

Noves millores per protegir el barranc de Pedret de Reus

L’Ajuntament ha rebut l’aprovació provisional per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’una subvenció de 105.540,27 euros

REDACCIÓ

Whatsapp
ALBA0509.jpg

ALBA0509.jpg

L’Ajuntament de Reus ha rebut l’aprovació provisional per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’una subvenció de 105.540,27 euros per escometre la reposició de l’escullera i l’estabilització de la llera del Barranc de Pedret, al seu pas pel barri Immaculada. El pressupost global de l’actuació és de 182.433,88 euros, dels quals 150.771,81 euros són despesa subvencionable, i l’ACA ha atorgat el 70% d’aquests fons per ser una població de més de 20.000 habitants.

Degut a les fortes pluges d’octubre del 2019, la protecció del barranc, que consistia en una escullera horitzontal amb pedres de grans dimensions, va quedar afectada en el revolt per l’embat de l’aigua. Ara, s’ha dissenyat una protecció més robusta que permeti fixar el fons de la llera en cas d’avingudes extraordinàries.

El regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio, considera que aquesta subvenció «és una molt bona notícia perquè ens ajuda a finançar amb fons externs una obra necessària per protegir l’entorn de possibles avingudes i millorar la salubritat del barranc». «Davant una situació de canvi climàtic on els fenòmens meteorològics extrems són cada cop més freqüents cal que ens avancem als esdeveniments», afegeix. En aquest sentit, Rubio posa de manifest que l’actuació donarà resposta a les reivindicacions dels col·lectius veïnals de la zona.

Un cop atorgada l’aprovació definitiva de la subvenció, es licitaran les obres que hauran de començar abans del 31 de desembre de 2021 i s’hauran d’escometre totalment abans del 31 d’octubre de 2022.

Temas

Comentarios

Lea También