Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

OPINIÓ: Vallès i la generació perduda del PSC de Reus

Josep Cruset

Whatsapp

L’adéu de Francesc Vallès a l’Ajuntament i a la política és un final de trajecte, de cicle i vés a saber de què més al socialisme reusenc. Juntament amb Vallès, plega Núria Borrell, la seva número dos al grup municipal. Si el fitxatge de la filla del recordat alcalde Borrell va tenir un fort component simbòlic, també el té la seva marxa. Aquell nexe d’unió que havia donat continuïtat al perfil dels líders del PSC a Reus –Borrell, Abelló, Pérez, Vallès...– sembla definitivament extingit i el partit s’enfronta a un panorama incert i desconegut.

La que un dia es va anomenar ‘generació BlackBerry’ ha acabat sent una generació perduda, si més no per a la política reusenca. Un tràngol més que s’afegeix a tots els que ja pateix el socialisme català i espanyol.

Francesc Vallès ha estat probablement, per formació i per currículum, el candidat més ben preparat que ha aspirat a l’alcaldia de Reus. La seva llacuna era la inexperiència en la primera línia de la política municipal i quan hi va aterrar es va trobar enmig d’una tempesta perfecta.

El delfí a què apuntaven totes les travesses va venir de Madrid quan el PSC havia perdut per primer cop l’alcaldia de Reus. Després d’apartar Teresa Pallarès –que havia hagut d’agafar el timó del grup municipal arran del naufragi–, Vallès va intentar fer de cap de l’oposició sense ser regidor, mentre entomava els esquitxos del cas Innova i la bancarrota de l’Ajuntament, que empastifaven l’herència dels governs socialistes.

El desenllaç de tot plegat va ser que Vallès va obtenir el pitjor resultat del PSC en unes municipals, amb quatre escons i relegat al quart lloc en vot popular. La mala relació i la nul·la sintonia amb l’alcalde Pellicer han marcat aquest aspre any i mig a l’Ajuntament. Alhora, tot i la seva brillant carrera en la política nacional, Francesc Vallès va anar quedant progressivament descavalcat de l’aparell del partit arran de les derrotes del seu sector en les lluites internes.

En aquestes circumstàncies, la manca d’horitzons en el complex escenari polític reusenc l’han empès a tirar la tovallola i deixar pas. Una decisió que obre tot un ventall d’especulacions, tant sobre el seu relleu al PSC com per les noves opcions que podrien obrir-se dins l’Ajuntament.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También