Obert el període d’inscripció als cursos i tallers dels centres cívics

El termini finalitza el divendres 22 i els interessats poden apuntar-s’hi de forma presencial o a la web dels espais municipals

12 septiembre 2017 06:53 | Actualizado a 12 septiembre 2017 06:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El període d’inscripció per apuntar-se als cursos i tallers que ofereixen els centres cívics de la ciutat s’obre avui i no finalitzarà fins al divendres dia 22. Els interessats poden inscriure’s de forma presencial a les consergeries dels equipaments, en horari de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores. També ho poden fer per Internet a través de la pàgina web dels centres cívics municipals. L’inici dels cursos està previst que sigui la primera setmana d’octubre.  

Per a aquest primer trimestre del curs s’han programat unes 150 propostes dirigides a tots els públics amb cursos, tallers i monogràfics nous dins els diferents àmbits que s’ofereixen, com ara cursos per aprendre japonès, la proposta ‘Dibuixant el modernisme’, el món de la il·lustració, o iniciatives en l’àmbit del creixement personal com ‘Cuidem a qui cuida’. D’altres novetats són els ‘Dissabtes familiars’, el ‘Cinema necessari’ o els itineraris i rutes guiades, entre les diferents propostes, així com espais de conversa i tertúlia, o tastets de diferents activitats.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, va posar en relleu la setmana passada que la xarxa de centres cívics acaba de celebrar el seu trentè aniversari i que des de l’Ajuntament de Reus es vol «fer dels centres cívics, encara més, veritables espais de proximitat, punts de trobada i participació, en definitiva un lloc on crear complicitats i compartir motivacions i vivències».

Els cursos i tallers començaran durant la primera setmana d’octubre i acabaran al mes de desembre

En aquest sentit, la regidora també va recordar que els centres cívics municipals ofereixen un seguit de serveis on tothom té cabuda, com ara servei Wifi, un punt d’intercanvi de llibres per fomentar la lectura i la sostenibilitat, ordinadors d’accés lliure si qualsevol persona ho requereix, la possibilitat de cedir espais a entitats i persones que tinguin una idea comuna, un projecte comunitari, de participació o associatiu.

‘La bombeta’

D’altra banda, destacar que el programa que s’ha editat i que es distribuirà arreu de la ciutat s’ha introduït una imatge nova, ‘la bombeta’, que representa la imaginació. Amb aquesta imatge, apunta el consistori, es transmet la idea que un centre cívic és més que cursos i tallers i per això s’hi mostren les entitats que formen part de la vida d’aquests equipaments (més de 80 entitats tenen la seu en algun dels centres cívics). S’incorpora també informació i la relació dels serveis que s’hi poden trobar.

Comentarios
Multimedia Diari