Obeses, Toti Soler i Emma Vilarasau, protagonistes de la tardor al Bartrina

La programació començarà el dia 6 d’octubre amb l’estrena del muntatge ‘Rhumans’

15 mayo 2018 07:08 | Actualizado a 15 mayo 2018 07:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quinze espectacles i dues sessions per a escolars és el resum en xifres de la pròxima temporada de tardor del Teatre Bartrina de Reus, que oficialment s’iniciarà el dissabte 6 d’octubre a les 20 hores amb l’espectacle Rhumans, de Rhum & Cia. Més detalladament la programació suma un muntatge de circ, cinc obres de teatre, el Festival COS, cinc concerts i tres espectacles familiars per a infants de 3 a 12 anys (amb quatre funcions en total). En paral·lel, també s’han programat quinze activitats més, com el Festival Memorimage, al mes de novembre, i les sessions del Cine-club, amb vuit dies de programació. 

La temporada està formada, en paraules de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, per «un extens ventall de propostes de primer nivell i una molt bona qualitat, que una vegada més faran que el Teatre Bartrina sigui un referent de les arts escèniques a tot el territori».

Música i teatre 
En l’apartat musical destaca el Festival Accents, del qual el Teatre Bartrina n’és coorganitzador, que va néixer fa cinc anys amb l’objectiu de, en paraules d’Isaac Albesa, «portar música produïda arreu dels Països Catalans». 
«Els dos concerts al Bartrina seran el cap de setmana del 13 i 14 d’octubre amb el grup Obeses, que presentarà el seu nou disc Fills de les estrelles; i el diumenge Toti Soler, històric de la guitarra i de la música catalana, actuarà acompanyat de la Gemma Humet, una altra de les veus en alça de la cançó catalana», destaca Isaac Albesa. El concert del 10è aniversari de la Sax Ars Band, el Concert del 27è aniversari dels viatges musicals d’‘El Toubab’ (que tindrà les entrades gratuïtes), l’homenatge al Xesco Boix en l’apartat familiar i el concert de Nadal de l’Orquestra Camerata XXI completen les propostes musicals. 

Les entrades per al nous espectacles de programació es posaran a la venda el dia 12 de juny i s'activarà també l'abonament de la temporada «Més x menys», així com l'abonament «Menut Tardor 2018» per als espectacles familiars programats

Sobre el Concert del 27è aniversari dels viatges musicals d’‘El Toubab’, Jaume Blanc comenta que l’espectacle «celebra els meus anys de carrera després de fer un viatge amb el meu germà pel Perú, Equador i Colòmbia, on vam anar escrivint conjuntament les cançons del nou disc» i destaca que també «estem treballant amb l’Agnès Olivé en un documental que repassa tot el que he viscut. Serà un espectacle únic». Així mateix, del concert de Nadal que l’Orquestra Camerata XXI està preparant (el 22 de desembre, a les 9 del vespre), Xavier Blanc destaca que és «obert» a totes les entitats musicals de la ciutat i avança que l’actuació encara «s’estan definint».

Pel que fa a teatre, s’ha programat l’estrena d’una nova producció del TEBAC, Mesura per mesura, de William Shakespeare, dirigida per Miquel Àngel Fernández. Ivonne Márquez, membre de la companyia, explica que «és la comèdia més subversiva de William Shakespeare». També pujaran a l’escenari del Bartrina les actrius Emma Vilarasau i Mar Ulldemolins, amb l’obra Un tret al cap, de la Sala Beckett; la representació Mala broma, amb Anna Sahún i Ernest Villegas; o Les noies de Mossbank Road, de Bitó Produccions, amb Clara Segura, Marta Marco i la Cristina Genebat, dirigides per la Sílvia Munt.

En família
Pel que fa als espectacles familiars programats destaquen El silenci d’Hamelin i també la proposta Amb el cap clar i el cor net, homenatge a Xesco Boix, que barreja música i titelles, amb Fito Luri i Arnau Colom. El director Miquel Àngel Fernández destaca que «és un homenatge al llegat de Boix. Reactualitzem un passat que hem de mantenir i no podem deixar de perdre», subratlla Fernández. Per últim, amb l’espectacle familiar el Tripula es muntarà un globus a l’escenari.

La nova temporada també repeteix l’experiència del Fòrum de l’Espectador posterior a diferents sessions. Es tracta d’un col·loqui que es realitza en col·laboració amb la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i on es conversa sobre les principals qüestions que planteja l’obra representada. A més, a l’octubre es realitzarà una exposició al vestíbul del Centre de Lectura amb les fotografies de tots els fòrums realitzats fins ara.

Comentarios
Multimedia Diari