Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Obituari: De Reus Reus

Mor Anton Maria Vidal Colominas

Antoni Trasobares

Whatsapp
Anton Maria Vidal Colominas.  Foto: dt

Anton Maria Vidal Colominas. Foto: dt

Aquest divendres ha mort l’amic Anton Maria Vidal Colominas, un personatge perfectament identificable per a molts reusencs, pel seu dinamisme en diversos àmbits ciutadans i per la seva particular bonhomia que el va portar a conrear nombroses amistats arreu.

D’aquest compromís social que sempre va demostrar caldria subratllar el seu període a l’Ajuntament de Reus, on ocupà els anys setanta la tinença d’alcaldia de Cultura, en la que demostrà aquestes ganes de fer coses positives que sempre el van caracteritzar. Per exemple, sota la seva cobertura institucional, s’impulsà la recuperació dels Carnavals de Reus, l’any 1978. O abans, el 1975, creà la Borsa del Col·leccionista, una branca de la Llotja de Reus, que ell mateix dirigí des de l’inici fins fa molt pocs anys.

D’aquí neix la seva estreta vinculació amb la Cambra. Com a director de la Borsa, impulsada sota el nostre paraigua corporatiu, edità tots els diumenges el noticiari de l’entitat, un full primer ciclostilat i després fotocopiat, amb més de 1.500 números, que són testimoni de la vitalitat del col·leccionisme a Reus durant tots aquests anys. Participà també sovint en activitats de la Cambra que representà en diverses reunions i actes.

El seu dinamisme el va fer estar a primera fila en moltes entitats locals com el Reus Deportiu, el Centre d’Amics de Reus, els Amics de Gaudí o els Estudis Universitaris Baix Camp entre d’altres. Però si alguna cosa va caracteritzar l’Anton Maria Vidal és la seva passió per Reus, per a alguns exagerada i per a altres viva mostra d’un sentiment que encara és molt present a casa NOSTRA, una manera de fer i d’entendre la seva pertinença ciutadana que justificava que sovint se’l presentés com un senyor de REUS REUS, així, repetit dues vegades, amb evident redundància, per demostrar el seu profund amor a la ciutat que va merèixer totes les seves atencions. 

Isaac Sanromà i Ortega. President de la cambra de comerç de reus

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También