Más de Reus

Obres de millora al pantà de Riudecanyes

La Comunitat de Regants ha invertit més de 15 milions d’euros en els darrers 20 anys per millorar les infraestructures

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu del pantà de Riudecanyes.

Imatge d'arxiu del pantà de Riudecanyes.

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes continua millorant les seves infraestructures, amb la instal·lació d’una innovadora comporta de sortida de l’assut (presa de reuduïdes dimensions) del Canal de Transvasament a Cornudella de Montsant, que ha suposat una inversió de 25.000€.

Aquest equipament, desenvolupat per l’empresa australiana Rubicon i instal·lat per Riegos Iberia Regaber, permet implementar grans millores en la gestió del cabal d’aigua del riu Siurana.

L’innovador dispositiu, amb tecnologia ‘tot en un’ (la comporta disposa de mesurador de cabal i nivell, motorització, automatisme, alimentació solar, bateries i telecomunicacions), permet disposar d’informació detallada sobre el seu rendiment en temps real que permet reaccionar davant potencials incidències. 

A més, gràcies al software de telecontrol, la comporta pot treballar de forma remota a través d’un smartphone o des d’internet, sense necessitat de desplaçar-se a les instal·lacions. El dispositiu es pot programar per obrir i tancar-se automàticament, entregant un volum i cabal al riu constant i precís, fins i tot quan els nivells fluctuen.

La comporta oferirà informació del cabal del canal en temps real, així com la creació de gràfics, anàlisi de tendències i arxius històrics que permetran millorar i optimitzar la gestió de l’aigua.

Una aposta pel futur

La Comunitat ha invertit més de 15 milions d’euros en els darrers 20 anys per millorar les infraestructures i la xarxa que arriba als regants, reduint en un 15% les fuites d’aigua del sistema. La filosofia de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes passa sempre per treballar, de forma contínua, amb els seus membres per una major eficiència dels sistemes de rec, implementant processos d’automatització i afavorint l’estalvi d’aigua i el seu consum responsable. 

Totes les millores del sistema Siurana-Riudecanyes van encaminades a la reducció del consum de l’aigua necessària per al rec i l’optimització de la seva gestió. La Comunitat de Regants abasteix les activitats agràries de més de 3.000 unitats familiars que es dediquen al cultiu de l’avellana i l’oliva.

Temas

  • Riudecanyes
  • pantano

Comentarios

Lea También