Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Obres de millora de l’entorn del Castell d’Escornalbou

Els treballs preveuen impulsar la zona com a atractiu cultural i turístic. L’execució inclou una inversió superior als 4 milions d’euros

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del Castell Monestir d’Escornalbou. FOTO: Diputació TGN

Imatge del Castell Monestir d’Escornalbou. FOTO: Diputació TGN

Les obres per abastir d’aigua potable i ordenar l’entorn natural i patrimonial del Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou ja estan en marxa. Amb aquests treballs s’inicia el projecte impulsat per la Diputació de Tarragona que preveu millorar Escornalbou i impulsar el seu entorn com a atractiu cultural, turístic i identitari al Camp de Tarragona i al conjunt de Catalunya.

L’execució del projecte contempla una inversió superior als 4 milions d’euros. Aquesta primera fase tindrà un cost d’1,7 milions euros i comptarà amb un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)  de 613.908 euros.

A l’entorn del castell ja s’han començat a restaurar les construccions existents, reconstruint teulades de coberts, corralines, corrals i cases amb l’objectiu d’afavorir la interpretació de la vida monàstica i secular.

A més, s’hi estan realitzant tasques per adequar l’espai exterior de les muralles i les balmes sota la roca perquè es puguin visitar. Es recuperaran basses, aljubs i el sistema de recollida d’aigües pluvials del castell, entre d’altres. Totes aquestes reformes permetran recuperar els recursos naturals i posar en valor els elements etnològics i patrimonials que s’hi han trobat sota l’espadat del castell.  

D’altra banda, aquests dies també s’han iniciat les tasques de preparació del terreny per pujar la canonada que permetrà dur aigua potable al castell. Es tracta d’una inversió imprescindible per al conjunt del projecte turístic de la Baronia d’Escornalbou.

Les reformes que s’estan duent a terme actualment a l’entorn d’Escornalbou formen part de la primera fase d’un projecte global de recuperació i millora d’aquest espai. En el marc d’aquestes millores, cap a finals d’any començaran les obres de restauració del mur de contenció del passeig dels Frares i de la Font del Sarraí i s’iniciaran les tasques d’interpretació que permetran construir un relat i senyalitzar l’entorn.

L’any vinent es construirà una estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) i, durant el 2019, està previst que es treballi en la recuperació i millora dels camins i senders que relliguen les set poblacions amb el Castell Monestir d’Escornalbou. 

Temas

  • Reus
  • urbanisme
  • Diputació de Tarragona
  • Fons Europeu de Desenvolupament Regional
  • Castell d’Escornalbou

Comentarios

Lea También