Organitzen una ‘palanganada’ per abocar aigua al riu Siurana

A partir de les 11 hores, les entitats convoquen als participants per «abocar aigua al riu Siurana abans no se l’emportin cap a Riudecanyes»

27 junio 2018 10:31 | Actualizado a 27 junio 2018 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma Volem lo riu Siurana viu! i GEPEC organitzen demà, 28 de juny, la primera Palanganada pel riu Siurana. El punt de trobada serà el Molí dels Aubins (carretera de la Venta del Pubill a Poboleda, km 0,3. Cornudella de Montsant).

A partir de les 11 hores, les entitats convoquen als participants per «abocar aigua al riu Siurana abans no se l’emportin cap a Riudecanyes». Des de l’organització especifiquen que cal venir amb roba i calçat per mullar-se, els menors han d’anar acompanyats i cal portar una ferrada, galleda, cossi, palangana, etc.

A la tarda, 18 hores, es repetirà una segona sessió. «Durant les dues sessions s’explicarà el perjudici que causa al Priorat el més gran transvasament d’un riu a tot Europa, i es podrà veure in situ com s’emporten 2.000 litres per segon i només en deixen 20 per al riu.

A la sessió de la tarda hi haurà un taller de pancartes perquè tothom se’n pugui emportar una per al seu balcó», detallen des de l’organització i afegeixen que «la convocatòria serà un acte pacífic, festiu, familiar i participatiu per tal de conscienciar del valor d’un dels recursos naturals més preuats del Priorat». 

Comentarios
Multimedia Diari