PROGRAMA: Els actes d'aquest dijous, 28 de juny, de Sant Pere a Reus

25 junio 2018 19:50 | Actualizado a 27 junio 2018 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

LA VIGÍLIA. LES COMPLETES

— 9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia.

— 9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida de la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l’Àliga per recórrer els carrers i places de la ciutat.

— D’11.00 a 13.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família el Gaudí Centre!, visita familiar al Gaudí Centre. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 4 € per a adults i nens.

— 12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat.

— 13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb la Banda de la Festa Major. Versions de les peces musicals del nostre seguici portades a l’escenari amb una orquestra de músics locals i una posada en escena original i desenfadada. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

— 13.30 h, al CASAL CÍVIC REUS – LA RAMBLA (riera d’Aragó 11), Paella de Bou i Arròs. Preu: 5,70 €. Cal reservar taula trucant prèviament al 977 302 490. Organitza: Casal Cívic Reus La Rambla.

— 17.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa.

— 17.00 h, des de l’AJUNTAMENT, cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga.

— 18.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major sense cotxets, fins a les 24.00 h.

— 18.00 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Lleó.

— 18.15 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del ball parlat satíric de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 18.30 h a la plaça de David Constantí, a les 19.00 h a la plaça de Sant Miquel i a les 19.30 h al carrer del Vidre.

— 18.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila i parlaments del Ball de Pastorets i del Ball de Gitanes. A les 18.30 h a la plaça de la Farinera (ball amb parlaments). A les 19.00 h, cercavila pel carrer de les Galanes, plaça d’Evarist Fàbregas, carrer de l’Hospital, carrer de la Mar i plaça del Castell on, a les 19.15 h, es farà el ball amb parlaments.

— 20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Bou (amb motiu del 675è aniversari de bous festius a Reus), el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, ens oferiran els seus balls, danses i castells.

— 20.15 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu. Simultàniament, des del CAMPANAR, Toc General de Festa.

— 20.45 h, a la PORTA DE L’AJUNTAMENT, ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats.

— 21.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporació Municipal amb la convidada d’honor de la Festa Major, la Sra. Meritxell Roigé i Pedrola, alcaldessa de Tortosa. També hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus.

— 21.15 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici de Completes, presidit per Mn. Rafel Serra, rector de la parròquia de Crist Rei i delegat diocesà de Litúrgia i Ecumenisme, amb l’antiga capa pluvial, peça reservada per a aquest acte, confeccionada i regalada a la Prioral durant la primera meitat del s. xx per Marià Fortuny Madrazo, fill de l’il·lustre pintor reusenc Marià Fortuny. Obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna, les guarden el prior, l’alcalde i un dels preveres de l’Arxiprestat. Antigament, era custodiada pel síndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebració es podran escoltar els “Goigs de Sant Pere”, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral. Tot seguit, Toc General de Festa, tornada del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins a la porta de l’Ajuntament.

—  La festa continuarà amb les ballades dels Gegants i del bestiari. Quan finalitzin les ballades, l’alcalde, des del balcó de l’Ajuntament, mostrarà un mocador blanc per indicar l’encesa de la TRONADA. A continuació, tindrà lloc un castell de focs plantat al mig de la plaça, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat, més artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis. Un singular espectacle que tindrà acompanyament musical en viu per retrobar un costum antic propi de les festes i
solemnitats més importants.

— Un cop acabada l’anada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pels Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro, al carrer de Rosich i
al carrer de Martí Napolità. El sopar consistirà en una fideuà. Venda de tiquets al bar 3d9, Taverna Despertaferro, Fil i Cotó i Bat a Bat, per 10
€, 8 € anticipada.

— 24.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, gran revetlla de Sant Pere amb Swing Latino. Qualitat musical i tècnica, amb una posada en escena espectacular; una proposta musical de repertori variat i amb un ampli ventall d’estils per a tots els gustos.

— 24.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb All i Oli i Tropical Orquestra. Dinamisme, festa i molt de ritme dalt de l’escenari, amb música per no parar de ballar durant tota la nit!

— 24.00 h, a LA PALMA, 27a Nit de Marxa, amb les actuacions de High Paw (Vigo), Fetitxe 13 (Reus), Primatical Sound (Reus) i Studio Oner’s
(Camp de Tarragona).

— 24.00 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Go Fabri Open Air Festival Sant Pere 2k18. Vine i gaudeix de la millor música i ambient a l’aire
lliure amb els DJ Löbz, Kiko Oncins, Máximo Valentino & Sr. Marshall. Organitza: La Fàbrica i Bella Itàlia da Gino.

Comentarios
Multimedia Diari