Paraula de Mas

El Saló de Ball del Círcol s'omple per escoltar un Artur Mas il·lusionant però alhora realista, que va marcar les claus perque Catalunya pugui aconseguir la independència

19 mayo 2017 17:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Va donar un pas al costat perquè Catalunya tingués un nou govern i un nou president després de les eleccions plebiscitàries de setembre de l’any passat, però la paraula d’Artur Mas -actualment president del nou Partit Demòcrata Europeu Català- continua sent sagrada pel moviment sobiranista català. Ahir al vespre va quedar més que clar en un Saló de Ball del Círcol de Reus on no hi cabia ni una agulla, i on moltíssima gent va haver de presenciar d’empeus la conferència que va pronunciar l’expresident de la Generalitat, sota el títol ‘Catalunya en moviment’.

L’enorme presència i pes de Mas, no només és vigent pels seus seguidors. A fora, a la porta del Teatre Fortuny, un grupet d’una quinzena de persones amb una pancarta i un megàfon recordava que, per alguns, l’ex president Mas continua sent el màxim responsable de les retallades que ha patit Catalunya els darrers anys.

Artur Mas començava la seva intervenció amb puntalitat britànica i esperonant al públic: «Mai com ara haviem tingut un país amb tanta capacitat de moviment com ara». Tot i que aviat també va deixar clar que escoltaríem al Mas més realista. «Hi ha prou gent que ha canviat el xip en aquest país per aconseguir l’objectiu de la independència? Que hi ha molta és evident, però el problema és que no ens deixen contar-nos», va afegir.

Artur Mas va continuar llençant preguntes per a la reflexió. «Podem guanyar aquesta batalla?», es va preguntar un Mas qui té molt clar que «per fer-ho no podem jugar les mateixes cartes que l’Estat espanyol. Ho hem de fer en el nostre terreny i amb les nostres armes».

L’ex president de la Generalitat va recordar al públic que «l’any vinent serà decisiu en aquest procès i un moment molt delicat, reconeixent també que «jo no tinc la resposta per saber què passarà. El que sí tinc clar és que estem en un moment d’acumulació de forces finals, on veurem si hem convençut a prou gent o no».

Més dosis de realisme. Artur Mas va advertir que l’Estat no «ens farà cas, per aixó serà importante estar convençuts de que hem arribat amb forces a aquest final del camí i que estem legitimats a nivell internacional».

Per últim, l’ex president de la Generalitat va fer una crida a la unitat de totes les forces polítiques i de tots els catalans que volen la independència. «A llarg de la nostra història hem fallat moltes vegades perquè no hem estat units. Per aixó, el principi d’unitat és bàsic per aconseguir el nostre objectiu», va sentenciar.

 

Comentarios
Multimedia Diari