Passió Pokémon a les xarxes

Facebook i Twitter s'han omplert de pàgines i perfils de Pokémon GO Reus on els usuaris organitzen trobades o intercanvien informació sobre el joc de moda

19 mayo 2017 18:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Júlia farà unes dues setmanes es va descarregar l’aplicació mòbil del joc de moda en aquests moments, el Pokémon GO. «Me la vaig baixar perquè tothom en parlava i molta gent hi juga. També perquè de petita mirava els dibuixos del Pokémon», explica.

Aquesta setmana, juntament amb altres amics, ha participat en una trobada a la plaça Almoster, on hi ha una Poképarada, una cosa així com una estació virtual que permet aconseguir objectes com Pokéballs i altres elements per millorar en el joc. En el cas de la plaça Almoster el punt està indicat amb un gran dibuix en forma de Minion i que es troba just al principi de la carretera de Castellvell.

Però a la ciutat se’n poden veure diversos d’aquests punts estratègics. «En el cas de la plaça Almoster el dibuix estava a la paret des d’abans del joc, però l’han aprofitat per crear una Poképarada. Més amunt, al Parc de la Fumera, hi ha un gimnàs virtual», afegeix la Júlia, que ja disposa d’un gran bagatge d’hores dedicades al joc.

Ella mateixa assegura que coneix a força persones que juguen al Pokémon Go, la majoria d’elles d’edats compreses entre els 15 i els 25 anys. Però també coneix a diferents adults com «la mare del meu nuvi que també es va baixar l’aplicació».

El fenomen mundial del Pokémon Go també ha arribat amb força a la ciutat. I com no podia ser d’una altra forma les xarxes socials (Twitter i sobretot Facebook) s’han convertit en el principal vehicle per posar en contacte tots els seus jugadors de la ciutat.

De moment, només a Facebook ja s’han obert diferents grups i pàgines centrades amb Reus i que, dia a dia, van augmentant el nombre de seguidors. En elles, els usuaris aprofiten per intercanviar opinions, les darreres novetats que es produeixen al voltant del món Pokémon GO i per organitzar les famoses trobades.

Com es juga en comunitat?

La pràctica de reunir-se en grups per utilitzar l’aplicació és la forma més habitual de jugar que tenen els amants del Pokémon GO. El més habitual que s’acostuma a fer és caminar per la ciutat buscant els Pokémons i, un cop s’aconsegueixen, s’entrenen per poder combatre als anomenats gimnasos virtuals i poder augmentar el nivell dels jugadors. Això permet, més enllà de sortir de casa, que el joc amb geolocalització et permeti conèixer els carrers i places de la ciutat, una de les virtuts més destacades pels aficionats i que més defensen davant els detractors del joc per a mòbils creat per Nintendo.

En el cas de la Júlia, que ja ha assolit el nivell 11, explica que quan arribes al 5 el joc et deixa escollir un color per començar a competir als gimnasos. Es pot lluitar amb el color blau, que representa la saviesa, el color vermell, el de l’instint, i el groc, que representa el valor, en funció del que esculli cada jugador i segons les seves preferències. Això, precisament, ha portat que entre les pàgines de Facebook se’n trobin d’específiques com ara la de Pokémon Go Reus Grupo Azul.

Tornant amb la Júlia i els seus amics, el seu pas per la Poképarada del parc de la Fumera no ha estat massa profitosa, ja que al gimnàs virtual s’hi trobaven jugadors amb un nivell força superior als seus. Així doncs, decideixen continuar la seva marxa pels carrers i les places de la ciutat a la caça de més i millors Pokémons i d’altres recompenses per persistir en el seu camí per augmentar de nivell.

Comentarios
Multimedia Diari