Pastorets 'transversals' a la Selva del Camp

Escenificació de l’obra pels alumnes de 3er de l'Escola Abel Ferrater per treballar aspectes curriculars com expressió oral i corporal, i autonomia

Àngel Juanpere

Whatsapp
Els dimonis es troben amb la Lluqueta i el Rovelló.  FOTO: ÀNGEL JUANPERE

Els dimonis es troben amb la Lluqueta i el Rovelló. FOTO: ÀNGEL JUANPERE

«Estan a punt de conèixer la història de dos vailets: la Lluqueta i en Rovelló. Però també la història dels pastors de Betlem, de Josep i Maria, i d’uns dimoniets que provaran de fer les mil i una per enredar els pastorets. Passin i vegin. Caminin i gaudeixin d’aquesta història tan antiga i amb tanta tradició als nostres pobles i viles».

Així començava ahir la representació –avui es tornarà a fer– dels Pastorets per part dels alumnes de tercer de l’Escola Abel Ferrater de la Selva del Camp.

El primer quadre, on es fa la introducció.

Un treball transversal que han dut a terme les professores d’aquest curs junt amb la monitora de teatre i que ja s’ha convertit en tota una tradició.

Compradors i mercaders de baldufes i mascaretes. 

Una escenificació que, com pràcticament totes les activitats que es porten a terme actualment, s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies sanitàries. Si els anys precedents només es feia una representació al gimnàs per a tots els alumnes del centre, enguany s’han muntat un total de set escenes repartides per tota l’escola i, fins i tot, el Parc de l’Abel, annex al centre educatiu.

I classe per classe –per no barrejar grups bombolla– fan el recorregut, la qual cosa significa que els 59 joves actors hauran fet, en dos dies, setze representacions, la culminació de setmanes d’assajos.

En el guió s’ha intentat donar una perspectiva més moderna a l’obra, introduint algun diàleg nou, que els personatges no siguin estrictament masculins o femenins, afegint temes d’actualitat a les escenes, com per exemple, la Covid, representat per un mercader que ven mascaretes «fetes a mà i baratetes».

Estudiants de maquillatge

Aquest any, com a novetat, s’ha comptat amb la col·laboració d’alumat de pràctiques de l’institut Cal·lípolis, estudiants del cicle formatiu de grau superior de Caracterització i Maquillatge, que van ajudar a donar un punt de color i caracterització als joves actors i actrius. 

Els reis, adorant el nen Jesús.

Des de l’escola considerem el teatre una molt bona eina per treballar aspectes curriculars, com ara l’expressió oral i corporal, l’autonomia, el treball en equip, la iniciativa personal, la cultura, etc. També aspectes més relacionats amb l’adquisició de valors i actituds que permetin poder-se desenvolupar en la societat actual.
 

Temas

  • pastorets
  • teatro
  • arte
  • La Selva del Camp

Comentarios

Lea También