Paula Modol: «Hem de mirar com ajudar la ciutat amb accions útils»

La nova junta de la Jove Cambra Internacional de Reus vol guanyar presència a la xarxa i impulsar accions sostenibles globals i una formació innovadora de caràcter internacional

07 febrero 2021 09:34 | Actualizado a 07 febrero 2021 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Paula Modol (Reus, 1992) és la nova presidenta de l’Associació no governamental Jove Cambra Internacional (JCI) de Reus. Porta implicada a la junta des de 2017. Si ha d’argumentar la importància de pertànyer-hi, assegura que «hi trobes una vertadera universitat de la vida». Amb 25 membres implicats activament, l’entitat es distingeix com a una de les «més nombroses», destaca. Parlem amb Modol del nou projecte.

Com va entrar a la JCI de Reus? 

Pels volts de 2016, quan Pol Jiménez era al capdavant de l’entitat, vaig sentir a parlar del projecte From Reus To Hellas i, ràpidament, em vaig implicar amb una activitat solidària. Mesos després, vaig fer-me membre i l’any 2017 em vaig incorporar a la junta. M’he encarregat de comunicació, de la secció internacional, d’acció social, he estat vicepresidenta i, ara, presidenta. Un càrrec, aquest darrer, que no m’havia plantejat mai. 

Venim d’un any marcat per les restriccions. Com es planteja aquesta nova etapa?

Donarem continuïtat a la feina feta. Parlar de futur no ens espanta, és un moment d’oportunitats. Quan per Sant Pere de 2020 vam veure que mancaven iniciatives per als infants, vam promoure la gimcana infantil. Per tant, només hem de mirar com ajudar la ciutat amb accions útils. Tenim la intenció, d’altra banda, de captar nous membres.  

Parlar de futur no ens espanta, és un moment d’oportunitats. Quan per Sant Pere de 2020 vam veure que mancaven iniciatives per als infants, vam promoure la gimcana infantil

Volen reformular l’activitat de l’entitat amb les tecnologies. De quina manera?

Volem dinamitzar el Carnaval i aprofitarem el nostre canal de YouTube per a elaborar un programa adaptat a la realitat actual. Mirarem de fer un muntatge amb fotografies i vídeos d’altres anys. Potenciarem les xarxes socials i tot allò fet en línia. A més, hem decidit que les nostres jornades de planificació, amb motiu de la Covid, es facin en dues fases: una el primer trimestre, aquest passat gener van ser les primeres, fetes de forma virtual; i l’altra, en el segon, pels volts del juliol. Allà hi planifiquem les accions de l’any.

Crear sinergies i potenciar la formació són altres fites...

Els àmbits als quals volem arribar són els mateixos de sempre, però amb projectes nous amb altres entitats, com ara amb Good Karma Projects, organització sense ànim de lucre dedicada a conscienciar la gent envers el respecte pel medi ambient, amb fórmules alternatives de consum.

Quant a la formació, continuarem amb tot allò relacionat amb el lideratge i parlar en públic, un tret que caracteritza la JCI. Volem oferir formacions noves, també; i, un dels objectius que ens fa més il·lusió s’emmarca en els Global Goals –les 17 fites mundials per al desenvolupament sostenible–. Estem generant continguts de cadascuna, amb vídeos, fotos, muntatges gràfics, etc. Els centres educatius estan centrats en això i volem crear una entesa amb ells. M’agradaria que, des de l’entitat, aquests 17 aspectes de la vida es tinguessin en compte i com a JCI de Reus poguéssim assolir un repte important. 

Volen refermar el vessant internacional, també. Com?

És complicat sortir fora en aquest context. L’any passat, però, es van crear programes com el mentoring, on es creen llaços amb altres membres de les JCI d’altres racons del món, amb la figura d’un ‘senador’ (membre amb experiència de la JCI), que fa de guia i formacions. Aquesta acció ajuda a conèixer gent nova i aprendre altres formes de treballar. 

Volem fer visible, per un altre costat, un nou programa internacional anomenat Twimming. Es tracta de fer un intercanvi amb altres països, però no en el mateix moment. El centraríem a Europa i seria útil per conèixer món i les juntes de la JCI d’altres indrets. Enguany, volem començar a crear xarxa, a veure si l’any vinent, la mobilitat fos més segura. 

Comentarios
Multimedia Diari