Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Pellicer anuncia que Reus serà la Ciutat de la Música enguany

L'alcalde ho ha anunciat en l'acte de cloenda de la capitalitat cultural de Catalunya, que ara passa a mans de Manresa

Cristina Valls-ACN

Whatsapp
Carles Pellicerva ser l’encarregar de lliurar el testimoni al batlle de Manresa, Valentí Junyent, FOTO: Alba Mariné

Carles Pellicerva ser l’encarregar de lliurar el testimoni al batlle de Manresa, Valentí Junyent, FOTO: Alba Mariné

Reus va passar el relleu de la capitalitat cultural a Manresa. La vetllada d’ahir divendres va cenyir-se en una profunda reflexió sobre el futur. Aprofitant l’avinentesa, l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va aprofitar per posar de manifest que la capital del Baix Camp seria durant aquest 2018 la Ciutat de la Música.

«De la capitalitat cultural recollim un important llegat, que és la música de la qual engegarem un gran projecte. Es tracta d’un llenguatge universal que farem visible aquest any amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya», va anunciar el batlle.

Amb tot això, va reiterar l’aposta per la creació i l’origen d’un espai per la trobada i descoberta de grans talents en un espai participatiu i lliure.

La ciutat de Reus s’acomiada aquest cap de setmana com a Capital de la Cultura Catalana 2017. Aquest divendres a la nit, el Teatre Fortuny s’ha omplert de gom a gom per posar el colofó a la capitalitat i per traspassar el títol a la ciutat de Manresa, que l’ostentarà durant tot aquest any.

Carles Pellicer ha estat l’encarregar de lliurar el testimoni al batlle de la capital del Bages, Valentí Junyent, el qual ha reivindicat el paper de les ciutats mitjanes i ha demanat al futur Govern que les tingui en compte “en el projecte de país”.

L’acte institucional ha donat pas a l’espectacle ‘Dos segles d’esplendor’, un recorregut musical i cultural per 200 anys d’història de la ciutat. El muntatge, de Teatre de les Comèdies, ha aplegat més de 200 actors, cantants i músics damunt l’escenari, en una espectacular posada en escena amb projeccions.

Aquesta tarda de dissabte té lloc l’últim adéu a la programació cultural del 2017 amb un acte festiu a la plaça del Mercadal.

L’acte institucional del Teatre Fortuny, dirigit pel director teatral reusenc Francesc Cerro, ha esdevingut un clam a la cultura i la llibertat. L’actor Joan Carreras ha estat l’encarregat de conduir aquest acte, que s’ha clos amb una ària d'òpera de Verdi amb la participació de tres corals reusenques. 

Temas

Comentarios

Lea También