Pellicer informa els partits de Reus de l'operatiu policial

El PSC afirma que l'alcalde "ha de deixar de mentir" i demana que cessi Teresa Gomis

19 mayo 2017 22:57 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les reunions s'han precipitat aquest dimecres a l'Ajuntament de Reus, després de l'entrada policial de dimarts i la detenció de la tinenta d'alcalde davant un núvol de mitjans de comunicació. A primera hora l'alcalde Carles Pellicer ha mantingut una primera reunió interna. Posteriorment, a les dotze ha convocat una junta de portaveus extraordinària. En la junta, que ha durat poc més d'una hora, el batlle ha informat els portaveus de l'última hora sobre la detenció de Gomis i l'operatiu policial, si bé Pellicer aquest dimarts ja va contactar amb tots ells via telefònica, per posar-los al corrent dels fets. Segons fonts municipals, la reunió ha estat molt positiva, en un diàleg obert, i que el batlle n'ha sortit satisfet.

 

Versió del PSC

Aquesta tarda, el grup socialista a l'Ajuntament de Reus ha criticat l'actitud de l'alcalde i li demanat que cessi Teresa Gomis. El portaveu del grup municipal, Andreu Martín, en roda de premsa, s’ha mostrat indignat per la manera en què l’alcalde va voler explicar ahir les investigacions i detencions dutes a terme a l’Ajuntament i al grup Sagessa. “L’alcalde ha explicat un relat dels fets que no és cert”, ha assegurat Martín, qui ha acusat Pellicer de “mentir als ciutadans i insultar els grups municipals”. 

“Ja és hora que l’alcalde assumeixi les seves responsabilitats i deixi de mirar els altres per qüestions i fets que s’han produït durant el seu mandat, sota la seva única responsabilitat i amb el seu profund coneixement”, ha assegurat Martín, que ha assegurat que tota la documentació que s’està buscant “és d’aquests anys, per fets ocorreguts en aquest mandat”.

 

Cessament de la tinent d’alcalde de les seves funcions

“La prova més evident és que només hi ha un càrrec polític que hagi estat detingut: la seva mà dreta durant aquest mandat”, ha afirmat. Martín s’ha referit al fet que la regidora Teresa Gomis sigui arrestada a la comandància de Tarragona i, tot i que ha apel·lat al dret a la presumpció d’innocència, ha afirmat que, en qualsevol cas, “l’alcalde no pot permetre que Reus tingui la seva primera tinenta d’alcalde i presidenta de l’hospital detinguda” i li ha exigit que “la cessi urgència de les seves funcions per no perjudicar més la imatge de la ciutat”. Martín ha reclamat a l’alcalde que “assumeixi les seves responsabilitats i deixi de tirar pilotes fora”, perquè el que està passant “és una prova més de la seva absoluta incapacitat per gestionar la ciutat”. “Estem davant el colofó del fracàs més absolut d’un mandat liderat per un alcalde a qui se li ha escapat la ciutat de les mans”, ha assegurat Martín.

 

Obscurantisme en la gestió

El portaveu del grup municipal ha lamentat “profundament” la lentitud de Pellicer a l’hora de donar explicacions i oferir informació tant als ciutadans com als portaveus dels grups municipals després dels fets ocorreguts ahir. “Aquest obscurantisme i aquesta manca de transparència han estat la tònica generalitzada durant tot el mandat”, ha assegurat, per recordar que “portem anys sol·licitant informació als diferents consells d’administració de les societats municipals, inclosos els de l’hospital i Sagessa, com així consta en les actes dels consells, una informació que no ens ha estat facilitada”.

Martín també ha recordat que els consellers socialistes no han signat els comptes d’aquestes societats, “especialment la darrera de Sagessa, que va tancar en negatiu per primera vegada a l’historia, i sense les explicacions per les desviacions pressupostàries que va sol·licitar la nostra consellera”, ha reblat.

 

Reacció d'Ara Reus

El portaveu del partit Ara Reus, Jordi Cervera, ha apuntat a Carles Pellicer com el màxim responsable del cas Innova. Cervera ha realitzat aquestes declaracions després de la Junta de Portaveus que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Reus aquest matí en relació a les actuacions policials dutes a terme en el marc del cas Innova

El líder d’Ara Reus considera les declaracions d’ahir de l’alcalde Carles Pellicer són una rentada de cara per a la galeria, donat que des del 2011 fins avui ha estat actuant de forma opaca i utilitzant les mateixes maniobres que l’antic tripartit. En aquest sentit, Cervera ha afirmat que al 2011 va haver un canvi d’alcalde a Reus, però no un canvi en les maneres de fer. Pellicer va començar la legislatura amb una motxilla de pedres que hauria d’haver descarregat, ha apuntat Cervera. En aquest cas el portaveu d’Ara Reus ha exposat que “Pellicer hauria d’haver estat valent i destapar tot l’entramat.

Cervera també li ha recordat a Pellicer que la Guardia Civil va trobar referències a la seva persona en els papers manuscrits de Carles Manté, concretament els conceptes “tirar carnassa” contra Pellicer per “fer baixar el soufflé” del cas Innova. Des d’Ara Reus es considera que aquest apunt fa referència a una possible coacció o suborn d’aquest imputat cap a l’actual alcalde de Reus, i que el jutge ha fet “més d’una estirada d’orelles a l’alcalde pel seu silenci en la trama d’Innova.

Sobre el fets i les detencions d’ahir Ara Reus ha manifestat la seva indignació i es disculpa davant dels ciutadans per la imatge que està donant Reus a nivell estatal. També en aquest punt, l’alcaldable municipalista ha etzibat contra Pellicer per "l’informe de l'interventor havia trobat 13 contractes adjudicats de forma irregular sense sortir a concurs públic, tot i superar els 18.000€".

El cap de llista del grup municipalista s’ha referit també a les declaracions del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que va afirmar ahir en roda de premsa que CIU va denunciar el cas Innova. Cervera li ha recordat al president que "CIU va trigar més d’un any a adherir-se a la querella que va presentar en solitari Ara Reus contra els contractes irregulars de la trama Innova".

 

 

Comentarios
Multimedia Diari