Per Sant Jordi, tots al carrer a Reus

Els llibres de temàtica específica també van triomfar. Sobretot els de salut

19 mayo 2017 15:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una de les pecualiaritats que té la Diada de Sant Jordi és la seva generositat, ja que és un dia on entitats, associacions, partits polítics, esplais i mitjans de comunicació – entre molts altres actors–, poden dir la seva, firar-se i fer-se encara més visibles. Aquesta fita cultural s’ha convertit en més que un dia on es compren llibres i es regalen roses de tots colors. Per Sant Jordi, tots surten al carrer. Aquesta és la premissa principal. Tothom hi té cabuda. Suposa una gran finestra per a tot reusenc.

Amb tot, la jornada d’ahir va ser d’allò més multitudinària, ja que la presència de parades amb llibres, roses (de veritat i de llaminadora) i d’altres productes artesanals es va escampar de la plaça del Mercadal fins a la plaça del Castell. La climatologia acompanyava, res a veure amb l’edició passada. «Me’ls compraria tots. Llàstima no disposar de temps», s’escoltava dir una noia a la seva parella, tot fent una ullada en una parada de llibres. Tan sols eren dos quarts d’onze i ja hi havia força fent triant quina serie la seva adquisició per a regalar.

I és que si més no la cita suposa un gran dilema. Sigui per la presentació o l’olor dels llibres, suposen gairebé quelcom apassionant i destijable. Els autors locals van ser un ítem que no es va poder oblidar. «Mira, aquest llibre és el nou de la Maria Lluïsa Amorós, encara no me l’he llegit», dubtava una senyora qui semblava conèixer l’autora. L’encant de tenir escriptors propers va esvenir una tònica llaminera que suposava un al·licient per la compra. Per la seva banda, els llibres de temàtica específica també van triomfar: salut, com posar-se en forma i guies per trobar el teu batut verd més adient eren apostes fermes.

Pel que fa a l’àmbit de les entitats, l’esplai Fem-nos Amics! va oferir a la seva parada diversos objectes fetes a mà, llibres de segona mà amb un preu fixat sota la voluntat del client i roses de llepolia. «Els diners recaptats pel grup dels Borseguins (nom que també descriu un tipus de sabates) recaptarà diners per les properes colònies», va explicar un dels monitors, Albert Salas. Els mitjans també van tenir el seu racó és el cas de delcamp.cat, la revista NW i Reusdigital.cat. En el cas del darrer mitjà digital, estava estar d’enhorabona, ja que celebrava els seus nou anys de vida. Per això i a càrrec de LANOVA Ràdio, es va elaborar un programa especial per a l’ocasió. L’Associació Asperger-Tea del Camp de Tarragona, amb seu a Reus també hi va ser a la cita en la qual es va fer mostra dels objectius a través d’uns tríptics i llibres sobre trastorn en l’aspecte autista. «Volem que es desmitifiqui el món de l’autisme mitjançant aquest material», va explicar la delegada de Reus, Mònica Belladona. A la parada també hi van haver manualitats que emulaven roses. «Tot el recaptat esdevindrà fons per aportacions solidàries, com ara teràpies i tallers», va corroborar Belladona.

Entre les multitudinàries Abacus, Galatea i Gaudí, la Llibreria El Pupitre, també va estar força ple de gent remenant. «És al cinquè any que hi som aquí i sempre hi ha molta feina.Si he de fer comparació amb l’any passat, diria que enguany no hi ha cap autor marcat d’àmbit local, sinó que està tot més barrejat, tret que no és pas dolent, ja que li donem més oportunitat als autors que abans potser no tenien tant d’impacte», explica la propietària.

Comentarios
Multimedia Diari