'Per tatuar, s'ha d'estudiar'

Jordi López, Jordi Vives i Lluís Vallverdú, propietaris de Shop Nilmax Tatto

19 mayo 2017 15:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Oferir un servei al tatuador pel que fa al material i una correcta formació. Aquest és l’objectiu principal de Nilmax Tattoo Shop, un nou negoci ubicat al carrer Jovellanos de Reus recentment inaugurat. De fet, s’imposa com a únic local d’aquestes característiques a la província de Tarragona i en Lluís Vallverdú serà l’encarregat de l’administració i el tracte amb els clients. «La nostra raó de ser cobreix dues necessitats molt importants al mercat. D’una banda, subministrar tot el que pot necessitar un tatuador. Això significa estalviar-se les compres via Internet i desplaçar-se fora o fins a convencions per poder aconseguir material. I d’altra banda, oferim a tots aquells que vulguin aprendre a tatuar, fer-ho com és degut, perquè per tatuar s’ha d’estudiar», enceta conversa un dels mestres tatuadors, Jordi López, també conegut com a Billy.

A finals de mes començaran les primeres classes. Una tasca docent que, com bé diu el també tatuador Jordi Vives, «haurem de compatibilitzar amb els nostres propis estudis situats a la ciutat. Volem atendre tant aquells que primerencs en el món del tattoo , com aquells que fan el que sigui per dibuixar». I és que comprar el lot de tatuatge sense tenir-ne cap noció no té sentit. S’han de tenir en compte una sèrie de mesures higièniques i coneixements sòlids basats en l’experiència i una bona formació. «Això s’ha d’aprofitar, perquè ara més que mai hi ha llibertat per aprendre de tot. Quan nosaltres vam començar en aquest sector era molt més tancat i no en teníem, d’escola. Havies de ser autodidacta per força. Que avui dia hi hagi gent autodidacta no és dolent, però ja que tenim les eines, treballem-les», alliçona López.

L’experiència d’aquests dos mestres es trametrà a través de cursos intensius i altres més aprofundits, en els quals es podrà parlar àmpliament de com organitzar la taula per començar a treballar, com dominar el blanc i negre, colors, volums, contrastos, treballar el realisme, els retrats, les tècniques d’ombrejat, etc. També hi haurà seminaris que comptaran amb la presència de tatuadors coneguts arreu del món, els quals explicaran les diverses disciplines del món del tatuatge i les que ells dominen més. «No demanen cap títol per exercir de tatuador, però això no vol dir que no s’hagi d’aprendre a fer bé. En el cas de la titulació d’higiènic sanitari, estem buscant una persona especialitzada que s’encarregui d’impartir aquest tipus de coneixement per tal d’obtenir el títol», expliquen els tatuadors.

Segons els dos experts, la quantitat de persones que hi ha a la ciutat que es troba exercint com a tatuador és força gran. És una qüestió, però, que «no ens preocupa gens. De competència, n’hi ha hagut sempre, això funciona per especialitats. T’adreces al tatuador que és especialista en un estil concret i llestos. Nosaltres el que volem és que cada cop hi hagi menys persones que vinguin a fer-se un tatuatge per tapar una creació mal feta». López afegeix que «el més important de fer un curs és que no t’estanquis en l’aprenentatge. Saber dibuixar no vol dir saber tatuar». I és que, com bé completa Vives, «a vegades és innat. Jo tinc més traça tatuant que no pas en el dibuix. Tinc més tacte amb la màquina que no pas amb el llapis». Tot plegat depèn de cada persona i res és igual per a tothom.

Comentarios
Multimedia Diari