Pérez vol redactar un pla estratègic per repensar el futur del Centre de Lectura

L’exalcalde va quedar ahir ratificat com a nou president de la històrica entitat per als pròxims dos anys durant l’assemblea de socis 

26 junio 2019 07:50 | Actualizado a 03 julio 2019 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Lluís Miquel Pérez és des d’ahir el nou president del Centre de Lectura de Reus després que l’assemblea general de socis de l’entitat el ratifiqués en el càrrec. De fet, Pérez encapçalava l’única candidatura que havia presentat els avals necessaris davant de la comissió de garanties de l’entitat. Va ser una assemblea força concorreguda i en la qual l’exalcalde de la ciutat va explicar el programa que vol portar a terme al llarg dels pròxims dos anys (recordar que el sistema de mandats és de dos en dos). 

«La primera intenció és la de desenvolupar i redactar el Pla de Futur del Centre de Lectura, que vindria a ser un pla estratègic per marcar les línies a seguir durant els pròxims anys», explicava l’exalcalde després de l’assemblea de socis. Aquesta actuació implicaria buscar també la forma d’incrementar el nombre de socis que, en l’actualitat té la històrica entitat, i repensar el rol que juguen els ateneus «amb la necessitat de treballar en la seva gestió del dia a dia i per adaptar-los a les noves exigències en matèria de cultura de la nostra societat i que ja no són les mateixes que fa 10 o 20 anys». 

Per tal d’aconseguir-ho, Pérez manifestava que caldrà «obrir encara més el Centre de Lectura a tota la ciutat» i dinamitzar-lo oferint «una major oferta de serveis» tant pel que fa al ventall de classes com les conferències que ja s’organitzen. En aquest sentit, tampoc amagava la necessitat de buscar la fórmula de potenciar un «relleu generacional en les estructures de direcció i de les seccions. Una transició imprescindible, ja que la gent jove aportarà més idees i més impuls».

Un dels altres grans reptes que ahir no amagava que l’entitat té per endavant és l’ampliació de les instal·lacions després que la passada junta directiva, amb Jaume Massó al capdavant, i l’Ajuntament de Reus firmessin el conveni per enderrocar un immoble del carrer de la Concepció i redactar el projecte. 

De fet, es dóna la circumstància que durant la seva faceta com alcalde, Pérez ja va arribar a col·locar la primera pedra d’un projecte llavors molt més ambiciós i que, per diferents motius, no va veure la llum.

Millores financeres

Durant el seu discurs tampoc va amagar que el Centre de Lectura presenta una «situació financera delicada» però es va comprometre a desenvolupar una estructura financera afegint als ingressos propis dels socis i dels acords institucionals «recursos via mecenatge privat aprofitant que som Entitat d’Interès Públic». En aquest sentit, Pérez també destacava que vol potenciar la col·laboració amb la universitat per tal de «potenciar l’àmbit científic i tecnològic». Per acabar, el nou president del Centre de Lectura també va subratllar la necessitat de projectar l’entitat a l’exterior.

Comentarios
Multimedia Diari