Petits i grans s'endinsen en el teatre i el circ amb els cursos de Nadal del Giny de Reus

El Centre de les Arts Gestuals i del Circ ofereix tallers de quatre dies de diferents disciplines

19 mayo 2017 23:51 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des d'aquest dissabte i fins dimarts, les portes del Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, el Giny, estan obertes a petits i grans amb cursos de Nadal. Al matí el protagonisme és per a una desena de nens i nenes, d'entre cinc i onze anys, que realitzen l'activitat 'Matins de Circ i Teatre'. Lluís Graells, coordinador del Giny, ha celebrat que "juguen amb tot, descobreixen, i fan molts progressos". A la tarda, els adults poden triar entre un curs de teatre visual, un taller d'improvisació teatral i un d'iniciació al trapezi i a les teles. Tot plegat amb la intenció de donar a conèixer el centre i de despertar el cuc de l'espectacle en tots aquells que tinguin la inquietud de provar-ho.

 

Fa poc més d'un any que es va inaugurar el Giny, però l'activitat és contínua i aquest primer trimestre del curs ha ofert tretze cursos als quals hi ha assistit al voltant d'un centenar d'alumnes. Per vacances de Nadal però, lluny de descansar, el professorat del Giny prepara tallers de quatre dies perquè tothom tingui l'oportunitat d'endinsar-se en el món del circ i el teatre.

 

Els més petits gaudeixen molt dels 'Matins de Circ i Teatre', amb dues hores de teatre i dues de circ. Lluís Graells ha explicat que fan des de jocs d'improvisació i dramatització a acrobàcies, trapezi o tècniques d'equilibri. El professor de la part de teatre, Toni Guillemat, ha destacat que aquest taller els permet fer "un tastet" de tot. "Intentem que s'ho passin bé, que descobreixin que el teatre són moltes coses", ha exposat, "no és només pujar a un escenari i dir un text".

 

Per la seva banda, el professor de circ Marc Micheo ha comentat que amb l'activitat de Nadal els infants poden "començar a descobrir el circ, tenir més eines per somiar, més coses amb què voler aprendre i descobrir". Entre altres, ha assegurat, els nens i nenes es coneixen ells mateixos, però també "el cos i els seus límits". També ha definit el circ com un "món màgic", i tot i que els alumnes arriben al curs "amb altes expectatives" sempre "els acaba superant", ha manifestat.

 

Per alguns dels nens i nenes és el seu primer contacte amb aquest món artístic, però d'altres ja fan teatre habitualment, o han fet altres cursos del Giny. És el cas de l'Anna Àvila, d'onze anys, que s'ha inscrit als cursos nadalencs recomanada per la seva germana, que és alumna del centre. "Com que ella sabia que jo ja he fet teatre, m'ho va dir i em vaig emocionar molt", ha relatat. Entre els alumnes més petits trobem el Javier de Castro, de només cinc anys, que ha afirmat que vol "fer circ" i que el que més li agrada són els malabars i les xanques.

 

El fet de barrejar teatre i circ és un dels valors del Giny que més ha volgut destacar el seu coordinador. "Els nens de seguida ho veuen, va molt lligat", ha dit. Graells ha detallat que "per un costat hi ha una mica de dramatització i per l'altre joc corporal", precisament un dels "atractius bons" que té el centre.

 

Aquesta oferta formativa de Nadal busca, sobretot, donar a conèixer el Giny i "enganxar" aquells que encara no el coneguin i vulguin provar algunes de les disciplines artístiques que ofereix. De cara al 2015 ja ha llençat una nova oferta de cursos, entre els quals hi ha circ i teatre per a nens i joves, malabars, Commedia dell'arte, trapezi i teles o acrobàcia.

Comentarios
Multimedia Diari