Pilar Rahola, Joan Manuel Tresserras i Alba Sotorra, entre els ponents del TEDxReus

La cinquena edició, prevista pel proper 19 de novembre, comptarà amb la participació d'11 ponents i inclourà xerrades i actuacions en directe

19 mayo 2017 17:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La cinquena edició del TEDxReus se celebrarà el proper 19 de novembre al Teatre Bartrina que amb el títol #Momentum i comptarà amb la participació d’11 ponents i tres grups musicals. Entre els ponents convidats, hi haurà una representació important de reusencs amb Alba Sotorra, directora i productora de documentals; Javier Borge, expert en Sistemes Complexos a la UOC i Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya. Tots tres estaran acompanyats per Pilar Rahola, periodista i escriptora; Joan Manuel Tresserras, Doctor en Ciències de la Informació; Frederic Ximeno, ecòleg; Rai Puig, caiaquista; Pere Forés i Carme Parareda, creadors del submarí Ictineu3; Irene Cordón, Arqueòloga i egiptòloga; Carlos Zahumensky, periodista especialista en tecnologia, i Encarna Ruiz, experta en tendències en disseny i moda.

El tema de l'edició 2016 del TEDxReus és #Momentum. Amb aquesta paraula els organitzadors pretenen assolir el repte que tots els ponents expliquin el seu #Momentum: aquell estat de gràcia en el qual s'assoleix un “impuls”, aquell moment que s'assoleix quan s'aconsegueix una velocitat de creuer en la vida, en un projecte o en un repte. El programa del TEDxReus d'enguany s'estructura en tres grans blocs: #Momentum futur, present i viscut. En el primer, #Momentum futur, es podrà escoltar Joan Manuel Tresserras amb la xerrada titulada “Les neurones també van en bicicleta”, seguit de Frederic Ximeno amb “A Lima no plou”, Javier Borge amb una ponència sobre “Sistemes complexes: flocs, flors, cuques i hashtags” i amb Encarna Ruiz i les seves “Vidas filtradas: internet como escenario de color”.

El segon bloc, #Momentum Present, comptarà amb la participació d'Ernest Benach amb una xerrada que porta per títol: “I si Marx es va equivocar?”. Completaran aquest bloc: Carlos Zahumenszky amb “Cuando el otro candidato es un robot” i Pere Forés amb un reivindicatiu “Lluita pels teus somnis. Escriu el teu destí”. Finalment, el tercer bloc, #Moentum viscut, el formaran les xerrades de Pilar Rahola amb un contundent títol: “La ideologia del mal”. L'acompanyaran Irene Cordón amb una xerrada sobre “Per què els déus van triar el Nil?”; en Rai Puig amb una intervenció titulada “Recordaràs els moments, no els dies” i Alba Sotorra amb una emotiva xerrada sobre “Kobané: dies de lluita en llibertat”.

Música matí i tarda

La música també serà protagonista en aquesta cinquena edició. Com en edicions anteriors l'equip del TEDxReus aposta per la música amb arrels locals i portarà tres propostes musicals diferents amb caràcter i perfil propi. El cartell musical del TEDx el formaran els reis de la rumba Gertrudis, els elegants i rítmics Islandia Nunca Quema i la sofisticada DJ Merli Marlowe.

Les persones interessades en participar d'aquesta aventura i assistir en aquesta edició del TEDxReus poden adquirir entrades a través del web www.tedxreus.com per 28 euros per persona (inclou un vermut, el dinar i el berenar). L’equip encarregat de l'organització ha desplegat una campanya de comunicació a les xarxes socials en els darrers dos mesos per omplir les 400 places disponibles al Teatre Bartrina. Segons el coordinador de l’equip, Xavier Menduiña, la venda d’entrades ha estat un degoteig constant i s’espera que aquest cap de setmana se’n venguin les últimes.

 

Comentarios
Multimedia Diari