Pintades i pancartes contra l’exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de L'Aleixar

Ven les oficines i dóna de baixa la secció de crèdit

28 diciembre 2018 18:48 | Actualizado a 28 diciembre 2018 19:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La secció de crèdit de la Cooperativa de L’Aleixar ja està definitivament donada de baixa. Així ho van aprovar els socis creditors en l’assemblea celebrada el dijous. També van donar llum verda a la venda de les oficines a l’Ajuntament de l’Aleixar per 114.000€. A causa de la fallida econòmica, amb un forat de 4,5 milions i uns 150 socis afectats, s’intenta ara aconseguir líquid amb la venda d’immobles, com aquestes oficines o el magatzem i l’agrobotiga, que es treballa perquè passin a mans de la cooperativa de la Selva del Camp. 

L’ambient de crispació encara es manté ben viu a L’Aleixar. De fet, el poble es va despertar ahir amb pintades i diferents cartells penjats en diferents ubicacions com ara la façana de l’església o altres edificis. El personal de la brigada municipal es va afanyar ahir a netejar la porta de l’església. L’alcalde del municipi, Toni Abelló, però, l’hi treia ferro i explicava que les bretolades han coincidit amb la nit de quintos i que la joventut s’hauria pogut deixar portar per la disbauxa i el neguit que es viu al poble. Un exemple és que es mantenen les cassolades a prop del domicili de l’exdirectora de la secció de crèdit. 

Els fets es remonten a principis del passat mes d’octubre quan es va fer públic que la secció de crèdit s’havia quedat sense liquiditat. El forat es va xifrar en 4,5 milions, que va suposar tot un daltabaix per al poble. «Parlem de baixa, i no de liquidació, això pertoca al jutjat mercantil i es donarà quan es presenti concurs de creditors al febrer, serà aleshores quan entrarà en liquidació», va matisar ahir l’advocat contractat per la cooperativa, Rodrigo Fernández. 

El primer pas ha estat la venda de les oficines al consistori, que comprarà a preu de taxació. «Les oficines són molt a prop de l’Ajuntament i, com que el consistori ens queda petit, ens servirà per a serveis tècnics i socials i fins i tot com a arxiu». L’altra qüestió és que també s’acabi materialitzant un acord amb Coselva per a l’adquisició del magatzem i l’agrobotiga, una fórmula, però que penja d’una subvenció d’Agricultura.

Fernández recorda que es va garantir una subvenció de 420.000€, a través del Pla de millora de la competitivitat de les cooperatives. Si l’expedient té suficient grau de maduresa es podria aprovar la venda en la assemblea prevista pel 8 de gener, que aprovarà els comptes de 2017. 

Comentarios
Multimedia Diari