Posen en marxa una recollida de firmes contra els cartells sobiranistes de Reus

La campanya a Change.org ja suma prop d'un centenar de firmes demanant a l'alcalde que no col·loqui els rètols a les entrades de la ciutat

19 mayo 2017 18:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Per les xarxes socials circula aquests dies una campanya de recollida de firmes per demanar a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que no instal·li els cartells independentistes a la majoria d’entrades de la ciutat. La iniciativa l’ha posat en marxa Aitor Nisa a Change.org i ja compta amb un centenar de signatures de suport que seran entregades al mateix batlle.

En l’escrit que acompanya la sol·licitud, titulat 'Que el Ayuntamiento de Reus no instale letreros promoviendo el separatismo', hi figura una breu explicació de les evolucions del ple que va permetre aprovar la moció presentada en junta de portaveus per ERC. Cal recordar que els republicans demanaven la instal·lació dels cartells que testifiquen que la ciutat forma part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

La moció va ser aprovada gràcies als vots de CiU, ERC i la CUP, mentre que el bloc unionista (C’s i PP) i el PSC es van posicionar en contra. Ara Reus es va abstenir. La votació de la mesura no va quedar exempta de polèmica i va concloure que es demanaria un informe a Secretaria i Intervenció per conèixer el cost que tindria la mesura. Només si aquest fos desaforat, cosa més que improbable, es faria un replantejament de la mesura. A nivell jurídic, el mateix secretari municipal ja va assegurar que la mesura no comportava cap il·legalitat.

Comentarios
Multimedia Diari