Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Prades acollirà dissabte les primeres Jornades de la Tòfona i el Gos

Les jornades coincideixen amb la temporada de recol·lecció de la tòfona d’estiu o tuber aestivum que comença l’1 de maig i acaba l’1 d’agost

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imagen de archivo. DT

Imagen de archivo. DT

El dissabte a Prades tindran lloc les primeres Jornades de la Tòfona i el Gos organitzades per l’Ajuntament de Prades i Tòfona de la Conca, amb la col·laboració de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya, Truffant Muntanyes de Prades, Club Caní Can Laura i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Les jornades coincideixen amb la temporada de recol·lecció de la tòfona d’estiu o tuber aestivum que comença l’1 de maig i acaba l’1 d’agost.

A les 9.30 h començaran les inscripcions al concurs de gossos tofonaires i a la desfilada canina multi races. A les 10 h s’iniciarà el primer Concurs de Gossos Tofonaires amb tòfona d’estiu al costat del Camp de Futbol de Prades. A continuació, a les 11 h, es farà una exhibició canina multirraces amb premis.

Paral·lelament els visitants podran degustar productes de Prades i de la zona alguns d’ells elaborats amb tòfona, als estands multisectorials i foodtrucks de proximitat. Els diferents restaurants de la vila també oferiran dinar trufat.

A la tarda, a dos quarts de sis es farà la ponència tècnica ‘Cultiu de tòfona al Món: altres models de truficultura’, a càrrec de Marcos Morcillo, director de Micologia Forestal & Aplicada al centre cívic. Finalment, a les 18.30 h es podrà realitzar visita a una explotació tofonera.

Prades i la tòfona

La tòfona troba a Prades i voltants un terreny amb unes qualitats excel·lents per al seu desenvolupament. El cultiu de la tòfona té molts anys de tradició a les Muntanyes de Prades. El cultiu de la tòfona pot esdevenir una activitat complementària a les activitats agràries tradicionals, diversificant l’economia rural i afavorint un reequilibri territorial. La tòfona d’estiu o tuber aestivum, present en les jornades d’aquest dissabte, té un subtil aroma i és més suau que la tòfona negra o tuber melanosporum.

Combina perfectament amb els mateixos plats que la tòfona negra i queda molt bé amb plats frescos típics de l’estiu com amanides, pasta fresca, etc.

Les primeres Jornades de la Tòfona i el Gos, organitzades per l’Ajuntament de Prades i Tòfona de la Conca amb la col·laboració de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya, Truffant Muntanyes de Prades, Club Caní Can Laura i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, pretenen donar a conèixer el cultiu de la tòfona a la zona i crear un pol d’atracció turístic i gastronòmic del sector i de públic en general cap a aquesta localitat durant tot l’any, ja que a l’estiu es recol·lecta la tòfona d’estiu i a l’hivern la tòfona negra.

Temas

  • Prades
  • societat

Comentarios

Lea También