Prades millorarà l’accés a l’església de Santa Maria

L’Ajuntament ha tret a licitació les obres per «resoldre el problema d’accessibilitat que fins ara tenen les persones amb mobilitat reduïda»

08 junio 2018 14:22 | Actualizado a 08 junio 2018 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Prades ha tret a licitació les obres de condicionament de l’accés a l’església de Santa Maria la Major per millorar l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. El pressupost de licitació ascendeix a 11.744,70 euros (IVA inclòs) i el termini per presentar les ofertes acabarà el pròxim 25 de juny. «Un cop acabin els terminis legals i l’obra s’adjudiqui, esperem enllestir els treballs en aproximadament un mes. En aquest sentit, confiem que les obres quedin resoltes a l’estiu», explica l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas.

Detalla que amb aquestes obres «el que vol l’Ajuntament és resoldre el problema d’accessibilitat que fins ara tenen les persones amb mobilitat reduïda». Sobre això, l’alcaldessa explica que «s’ha buscat l’opció més viable, que permetrà a tothom accedir a l’interior del temple». Durant l’any, a l’església de Santa Maria la Major s’hi celebren, a més dels actes religiosos, altres activitats culturals i turístiques. «Amb el condicionament de l’accés tothom podrà gaudir de la programació d’actes», afirma Lídia Bargas. 

L’actuació de l’Ajuntament de Prades es concreta en condicionar l’accés a l’interior de l’església de Santa Maria la Major a través de la porta lateral, anomenada «la porta falsa». «L’actual porta lateral és una de les restes més interessants que es conserven de la vila romànica i era l’entrada principal de l’església, quan l’actual capella del Santíssim n’era encara l’altar major», es concreta en el projecte de les obres. 

En la mateixa documentació es descriu que «el nou accés proposat tindrà un pas més suau des del carrer a la porta d’accés i una rampa fins al paviment interior. El paviment exterior serà de llosa de pedra regular granítica d’acabat vermell de Prades». Així mateix, «a la part interior s’hi ubicarà una passera desmuntable de fusta amb barana metàl·lica, també desmuntable. L’amplada de pas de la passera serà d’1,50 metres en tot el seu recorregut, i així complir amb la llei d’accessibilitat». «Tot i que la passera sempre estarà muntada es podrà retirar quan sigui necessari, per exemple en casos que l’aforament a l’església ho requereixi», assegura l’alcaldessa de Prades.

Comentarios
Multimedia Diari